Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De Golden Circle van IJsland, lokaal bekend als de Gullni hringurinn en ook wel de Gouden Circle tour genoemd, is één van de bekendste reisroute in IJsland. Het is dan ook niet gek dat vrijwel iedere toerist die het land bezoekt de Golden Circle route bezoekt. De Golden Circle route is zo populair bij toeristen omdat je in een paar uur tijd de bijna 300 kilometer lange route kunt gaan rijden en in één dag drie van de bekendste natuurlijke bezienswaardigheden van het land kunt bezoeken. Tijdens de rit zie je onder andere unieke geisers en warmwaterbronnen, schitterende watervallen en uitgestrekte landschappen.

De route van de Golden Circle ligt dichtbij Reykjavik en loopt in een cirkel waardoor je de route snel kunt afleggen. De eerste bezienswaardigheid ligt op slechts 45 minuten rijden van de IJslandse hoofdstad waardoor het de ideale kennismaking is met de spectaculaire natuur van IJsland. Doordat de route relatief dichtbij de hoofdstad van IJsland ligt, is de Golden Circle tour ook ideaal voor mensen die slechts een paar dagen in IJsland verblijven of een stop-over vakantie in IJsland hebben tijdens hun reis naar Amerika of Canada. Door een georganiseerde Golden Circle Tour te boeken kun je in slechts één dag de drie of vier hoogtepunten van IJsland bewonderen en krijg je een goede indruk van de schitterende natuur van het land. Hoeveel highlights je precies te zien krijgt van de Golden Circle tour hangt af van welke tour je boekt.

De route van de Golden Circle in IJsland

De route van de Golden Circle tour

Officieel heeft de Golden Circle route drie stops: de Geysir geiser, de Gullfoss waterval en het Thingvellir National Park. Maar veel mensen die de route zelf rijden pakken nog meer mooie plekken mee omdat er nog veel meer moois te zien is op en rondom de route. De Golden Circle tour start in Reykjavik, vanaf hier heb je de keuze om de route linksom of rechtsom te nemen. Op zich maakt het niet uit welke kant je op rijdt want doordat de Golden Circle route een rondje is, kom je op beide manieren langs alle hoogtepunten van de route. Hieronder hebben wij de route van de Golden Circle rechtsom beschreven. Als je de route linksom neemt wordt stop 1 je laatste stop op de route en de laatste stop je eerste stop op de route.

Stop 1: Thingvellir National Park

De eerste bezienswaardigheid op de Golden Circle route is het Thingvellir National Park (Þingvellir National Park). Het nationale park ligt op ongeveer 45 minuten (48 kilometer) rijden ten oosten van Reykjavik. Thingvellir is één van de drie nationale parken van IJsland en staat sinds 2004 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het nationale park van Thingvellir is vooral bekend vanwege de Silfra kloof die precies op de breuklijn ligt tussen de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen. Deze twee tektonische platen drijven rondom de rotsachtige Almannagjá kloof uit elkaar, gemiddeld met een snelheid van 1 tot 2 centimeter per jaar. In het Thingvellir National Park sta je dus letterlijk op de geologische grens tussen Europa en Noord-Amerika.

Naast de bijzondere breuklijn kun je in Thingvellir ook het grootste meer van IJsland bezoeken, enkele watervallen bekijken en genieten van het panoramische uitzicht over de lavavelden rondom het nationale park. Het park is zo groot en er is zoveel te zien dat je hier makkelijk enkele uren kunt rondwandelen.

Thingvellir National Park in IJsland

Snorkelen of duiken tussen twee continenten

Wat het Thingvellir National Park extra bijzonder maakt is de mogelijkheid om te snorkelen of duiken in de metershoge breuklijn bij de Silfra kloof. Het bijzondere aan het water in de kloof is dat het kraakhelder is en je hierdoor onder water ruim 100 meter ver kunt kijken. Dit maakt het tot één van de meest iconische duikplekken ter wereld. Nergens anders ter wereld kun je namelijk duiken of snorkelen tussen twee tektonische platen. Wil je deze bucketlist activiteit ondernemen? Je boekt je snorkel of duikavontuur eenvoudig online via de website van GetYourGuide.

Hoe kom je bij het Thingvellir National Park?
Vanuit Reykjavik volg je wegnummer 49 richting het noorden en pakt vervolgens wegnummer 1 tot de afslag naar wegnummer 36. Op deze weg hoef je alleen maar de bordjes te volgen naar het nationale park. Als je met je eigen huurauto de Golden Circle route rijdt dan kun je vanaf de Almannagja kloof in het Thingvellir National Park ook naar de Öxarárfoss waterval rijden om deze extra bezienswaardigheid te bezoeken. Maar bij mooi weer kun je dit ook te voet doen. Dit is, afhankelijk van op welk parkeerterrein je hebt geparkeerd, een wandeling van 10 tot 30 minuten. Vlakbij de waterval ligt een parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Vanaf hier loopt er een houten wandelpad naar de waterval.

Als je het Thingvellir National Park gaat bezoeken met eigen vervoer dan kun je parkeren bij het Thingvellir National Park Visitor Centre. Hier kun je tegen betaling voor maximaal 24 uur parkeren. Dit parkeerterrein kun je het beste kiezen als je de Golden Circle route rechtsom neemt en vanuit Reykjavik naar het Thingvellir National Park rijdt. Neem je de Golden Circle route linksom? Dan kun je het beste parkeren bij Þingvellir Parking P5 parkeerterrein aan de andere kant van de kloof.

Klik hier om een georganiseerde Golden Circle tour te reserveren

De Geysir geiser in IJsland

Stop 2: Geysir (Geyser) in Haukadalur

De tweede bezienswaardigheid op de Golden Circle route is het geothermische gebied van Haukadalur met de Geysir en Strokkur geisers. Geysir ligt op ongeveer 50 minuten rijden (60 kilometer) van het Þingvellir National Park en is het bekendste geiser gebied van IJsland. Het wordt beschouwd als één van de hoogtepunten van de Golden Circle Tour.

Het gebied is vernoemd naar de geiser “Great Geysir” die helaas niet meer actief is. Deze grote geiser kon water tot wel 70 meter hoog de lucht in spuiten. Helaas is deze geiser al enige tijd gestopt met spuiten. Maar gelukkig ligt er nog een kleinere geiser naast Geysir die nog wel actief is, de Strokkur geiser. Deze geiser is zelfs de enige geiser die momenteel nog in IJsland actief is. Om de 5 tot 10 minuten vindt er bij de Strokkur geiser een grote eruptie plaats waarbij er kokend water vanuit de grond tot wel 20 meter de lucht in wordt gespoten. Erg indrukwekkend om te zien!

De term geiser zoals wij die kennen in de Nederlandse taal, is afkomstig van het IJslandse woord Geysir. Natuurlijke geisers zijn zeldzaam op de wereld en IJsland is slechts één van de weinige plekken op aarde waar je dit bijzondere vulkanische verschijnsel kunt aanschouwen. Bij het vulkanische verschijnsel wordt het water in de grond kokend heet en moet de druk letterlijk van de ketel gehaald worden. Dit zorgt voor een enorme explosie van water die iedere 5 tot 10 minuten plaatsvindt.

Rondom de Strokkur geiser kun je ook op diverse andere plekken kleine kolkende bronnen zien waar kokend water en/of stoom uit de grond stroomt. Het geheel zorgt voor een bijna magische sfeer. Vooral in de wintermaanden als het landschap bedekt is met sneeuw zorgt het kokende water, het stoom en de spuitende geiser voor een sprookjesachtig geheel.

Hoe kom je bij Geysir?
De geisers van Geysir zijn goed te bereiken met de auto door de ligging direct naast de doorgaande weg nummer 35. Het park beschikt over een bezoekerscentrum waar je kunt parkeren op een groot parkeerterrein. Het bezoekerscentrum beschikt ook over een groot restaurant met toiletten en souvenirshop waardoor Geysir een prima plek is om niet alleen de geisers te bezoeken, maar ook om te eten. In de shop kun je onder andere traditionele IJslandse wollen kleding, sjaals en verzorgingsproducten van het gelijknamige merk Geysir komen. Dit merk ken je misschien al van de winkel in het centrum van Reykjavik.

Klik hier om een georganiseerde Golden Circle tour te reserveren

De Gullfoss waterval in IJsland

Stop 3: De Gullfoss waterval

Op 10 minuten rijden (9,7 kilometer) van de Geysir geiser ligt de imposante Gullfoss waterval. Deze waterval is de bekendste waterval van IJsland en volgens vele ook de meest indrukwekkendste waterval van het land. Het water valt bij de Gullfoss waterval in twee trappen ruim 32 meter naar beneden in een kloof. Dit zorgt voor een indrukwekkend schouwspel met veel kabaal en opspattend water.

Gullfoss betekend letterlijk de gouden waterval. De waterval dankt deze naam aan de regenbogen die te zien zijn door de grote hoeveelheid stuifwater die vrijkomt als het water met een enorme kracht vanaf de tweede trap in de kloof stort. Het water wat je ziet bij de Gullfoss maakt onderdeel uit van de rivier Hvítá (in het IJslands de witte rivier. De Hvítá rivier ontstaat bij het Hvítárvatn meer bij de gletsjer Langjökull op ruim 40 kilometer van de Gullfoss waterval. Na de Gullfoss waterval stroomt het water verder richting Selfoss om daar samen te komen met het water van de Sog rivier.

Rondom de waterval zijn diverse wandelpaden van hout en grind aangelegd plus houten platforms zodat je tot aan de rand van de waterval kunt komen. Het einde van het looppad is goed afgeschermd met hekwerken zodat je niet per ongeluk in de waterval kunt vallen.

Hoe kom je bij de Gullfoss waterval?
Vanuit Geysir is het nog geen 10 kilometer rijden naar de Gullfoss waterval. De waterval staat al aangegeven op de bordjes bij Geysir en eigenlijk hoef je alleen maar de weg te volgen. Je komt vanzelf bij de Gullfoss waterval.

Aangekomen bij de waterval zijn er twee parkeerplaatsen. De ene ligt voor de deur van de hoger gelegen souvenirwinkel en het panorama restaurant, de andere ligt vlak naast de waterval. Op beide parkeerterreinen kun je gratis parkeren. Op zich maakt het niet uit welke van de twee je kiest want ze liggen op loopafstand van elkaar. Maar in de winter of op een koude dag kun je het beste kiezen voor de lager gelegen parkeerplaats. Dan hoef je minder ver door de kou te lopen en vermijd je ook de trappen. De trappen kunnen in de winter of bij slecht weer behoorlijk glad zijn.

De Faxifoss waterval in IJsland

Stop 4: Faxifoss waterval

De 4e stop van de Golden Circle is de Faxifoss waterval, ook wel de Faxafoss of Faxi waterfall genoemd. De Faxifoss waterval ligt op ongeveer 20 minuten rijden (20,7 kilometer) van de Gullfoss waterval. De waterval is officieel geen stop van de Golden Circle tour, maar veel mensen voegen hem toch toe als ze de Golden Circle route rijden. Als je het rondje van de Golden Circle rijdt kom je namelijk langs deze bezienswaardigheid en als je de tijd hebt is het zonde om geen bezoek te brengen aan de Faxifoss waterval.

De waterval is met een hoogte van 7 meter een stuk minder hoog dan de Gullfoss, maar daardoor niet minder spectaculair. De waterval is wel een stuk breder dan de Gullfoss, 80 meter om precies te zijn. Vanuit het uitkijkpunt heb je een schitterend panoramisch uitzicht op de waterval en de omgeving van de waterval is ook zeker de moeite waard. Hier kun je mooie wandelingen maken of picknicken met uitzicht op de waterval. Doordat veel mensen de Faxifoss waterval overslaan en veel georganiseerde Golden Circle tours de waterval niet bezoeken is het hier een stuk rustiger dan bij de Gullfoss waterval.

Hoe kom je bij de Faxifoss waterval?
Vanaf de Gullfoss waterval is het 20 minuten rijden naar de Faxifoss waterval, vanaf Geysir is het 10 minuten rijden. Je rijdt een stuk op de weg met nummer 35 die je op de heenweg ook hebt gepakt toen je naar de Gullfoss en/of de Geysir geisers ging. Op de kruising van de weg 37 en 35 pak je de afrit naar wegnummer 35 en volg je de weg tot de borden Faxifoss.

De waterval ligt vlak naast de doorgaande weg. Er ligt een klein parkeerterrein bij de waterval waar je gratis kunt parkeren. Vanaf het parkeerterrein is het nog enkele minuten lopen naar de waterval.

Het Kerið kratermeer in IJsland

Stop 5: het Kerið kratermeer

De 5e stop op de Golden Circle route is Kerið (Kerid), een enorm kratermeer met felblauw water. Het Kerið kratermeer is ook geen stop die officieel deel uitmaakt van de Golden Circle route. Maar omdat ook deze bezienswaardigheid langs de route ligt pakken veel toeristen hem mee tijdens een rondje Golden Circle.
Vanaf de Faxxifoss waterval is het ongeveer 25 minuten rijden (35,4 kilometer) naar Kerið. Het 55 meter diepe kratermeer is zo’n 3000 jaar geleden ontstaan door een vulkanische explosie in de vulkaan en het instorten van een kleine magmakamer. Het water in het kratermeer is schitterend helder blauw wat mooi afsteekt bij de rode wand die bedekt is met groen mos. Als je het kratermeer in de winter bezoekt is de kans groot dat je niets ziet van het mooie blauwe water omdat er ijs en/of sneeuw ligt in het kratermeer.

Kerið is het enige natuurgebied van IJsland waar je entree moet betalen. De entree van Kerið bedraagt omgerekend zo’n 3,50 euro per persoon. Na de ingang kun je een rondje lopen over het wandelpad bovenop de berg die langs het kratermeer loopt.

Hoe kom je bij het Kerið kratermeer?
Vanaf de Faxxifoss waterval is het ongeveer 25 minuten rijden (35,4 kilometer) naar Kerið. De route is vrij simpel, je hoeft alleen de weg met nummer 35 te volgen totdat je Kerið op de borden ziet staan en je bij de afslag bent die aan de linkerkant van de weg ligt.

De afslag zelf is niet heel duidelijk aangegeven, er staat alleen een bordje dat er een bezienswaardigheid is. Op dit bezienswaardigheid bordje zelf staat het woord Kerið niet. Kerið ligt aan de doorgaande weg waardoor je vanaf de weg de parkeerplaats al ziet liggen. Parkeren kan gratis op het parkeerterrein bij het kratermeer. Vanaf het parkeerterrein is het enkele minuten lopen naar de ingang van Kerið. Het parkeerterrein is niet bijzonder groot dus het kan zijn dat je bij drukte lastig kunt parkeren.

Klik hier om een georganiseerde Golden Circle tour te reserveren

Thingvellir National Park in IJsland

De Golden Tour uitbreiden met meer bezienswaardigheden

Heb je langer de tijd of wil je meer zien dan alleen de bekende hoogtepunten van de Golden Circle in IJsland? Dan kun je er ook voor kiezen om de onderstaande bezienswaardigheden en activiteiten toe te voegen aan je Golden Circle route.

Extra’s in het Thingvellir National Park
In het Thingvellir National Park kun je ook een bezoek brengen aan de Öxarárfoss waterval. Of je kunt gaan duiken of snorkelen in de Silfra kloof, de torenhoge breuklijn tussen de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen

Skáholt
Tussen de Faxifoss waterval en het Kerið kratermeer ligt het plaatsje Skáholt. Hier staat de eerste kathedraal van IJsland die je kunt bezoeken. Mocht je naar het toilet moeten dan kun je hier gebruik maken van de aanwezige toiletten.

Flúðir (Fludir) en de Secret Lagoon
Als je wilt overnachten op de Golden Circle is Fludir een goede optie. Hier vind je een aantal hotels en cottages waar je prima kunt overnachten.
De Secret Lagoon hot springs zijn een prima alternatief voor de drukke Blue Lagoon. Bij de Secret Lagoon vind je geen luxe loungeruimtes of sauna’s, maar enkel een simpele kleedruimte en kantine. De entreeprijs ligt dan ook een stuk lager dan die van de Blue Lagoon.

Het grote voordeel van de Secret Lagoon hot springs is dat het er lekker rustig is omdat het vooral door de locals wordt gebruikt. Als je geluk hebt ben je zelfs de enigste in de warmwaterbron.

Hveragerði en de Reykjadalur Hot Spring rivier
Op de terugweg naar Reykjavik kun je nog één stop maken die zeker de moeite waard is. In de buurt van het plaatsje Hveragerði vind je midden in de natuur de Reykjadalur-vallei waar een hete rivier doorheen stroomt. Een populaire bezigheid is om in deze verhitte rivier te duiken.

Het gebied staat bekend om de hoge geothermische activiteit waardoor de grond erg vruchtbaar is. Hierdoor zie je veel plekken waar bloemen, groente en gruit in kassen wordt verbouwd. Midden in de vallei staat de Hengill vulkaan. De vulkaan is 2000 jaar geleden voor het laatst uitgebarsten en is dus niet heel actief meer.

Het gebied is echter niet eenvoudig te bereiken. Om bij de rivier te komen moet je een wandeling maken van ruim 3 kilometer waar je gemiddeld een uur over doet. Het is dus aan te raden om het gebied alleen te bezoeken als het weer goed is. In de winter is het niet aan te raden om de rivier te bezoeken omdat de paden niet onderhouden worden en daardoor erg glad kunnen zijn.

Hoe ontloop je de grote drukte langs de Golden Circle?

De meeste georganiseerde tours langs de Golden Circle vertrekken in de ochtend tussen 8:00 en 10:00 uur vanuit Reykjavik. Er zijn ook enkele middagtours die vanuit Reykjavik vertrekken tussen 12:00 en 14:00 uur.

De drukste tijden bij de bezienswaardigheden op de Golden Circle route zijn tussen 12:00 en 14:00 uur. Als je zelf de Golden Circle route gaat rijden is het slim om gedurende deze uren niet de Geysir geiser of de Gullfoss waterval te bezoeken. Wil je in alle rust genieten van de geiser bij Geysir of de indrukwekkende waterval van Gullfoss? Dan kun je het beste in de vroege ochtend of in de namiddag een bezoek brengen aan deze hoogtepunten op de Golden Circle route. Het Thingvellir National Park Is qua formaat zo groot dat het hier nooit extreem druk zal worden.

Beste reistijd om de Golden Circle in IJsland te bezoeken

De Golden Circle in IJsland kun je in principe het hele jaar door bezoeken, maar de meeste mensen kiezen ervoor om de Golden Circle in de zomermaanden te bezoeken. In de zomer is de temperatuur in IJsland aangenaam en is het lang licht zodat je op één dag veel kunt zien.

In de winter is het ook mogelijk om met je eigen auto de Golden Circle tour te rijden of te bezoeken door middel van een georganiseerde tour. Maar hou er in de wintermaanden rekening mee dat het vrij koud kan zijn en de wegen slechter begaanbaar kunnen zijn door regen, hagel of sneeuw. Ook zijn de dagen in IJsland in de winter een stuk korter waardoor het lastig is om de Golden Circle tour in één dag te doen. Voordeel van het bezoeken van de Golden Circle tour in de winter is dat het erg rustig is bij de bezienswaardigheden op de route. In de zomer, en dan met name in de vakantie periodes, kan het soms erg druk zijn bij de hoogtepunten op de route.

Als je de Golden Circle tour in de wintermaanden wilt gaan rijden kun je het beste een auto huren met goede winterbanden en met 4×4 aandrijving. Door een all-inclusive auto van Sunny Cars te boeken ga je goed voorbereid de weg op in IJsland en kom je nooit voor verrassingen of extra kosten te staan.

Autorijden in IJsland

De Golden Circle Route zelf rijden met de auto

Veel toeristen kiezen ervoor om de Golden Circle Route zelf te rijden met een huurauto. Het grote voordeel van zelf rijden is dat je overal kunt stoppen en de route en de bezienswaardigheden op de route op je eigen tempo kunt gaan ontdekken. Je kunt er zelfs meerdere dagen over doen en ergens overnachten op de route. Met een eigen auto ben je ook flexibel en kun je de grote mensenmassa ontlopen door bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of in laat de middag of avond de hoogtepunten op de Golden Circle route te bezoeken.

In de zomer kan het ook heerlijk zijn om in plaats van een huurauto een camper te huren. Op die manier kun je overal gaan overnachten waar je wilt. Vooral de omgeving van het Þingvellir National Park is schitterend om te overnachten. In de zomermaanden is het niet nodig om een 4×4 te huren om de Golden Circle route te rijden. De route is volledig geasfalteerd en is prima te doen met een normale auto. In de winter is het wel aan te raden om een vierwiel aangedreven auto te kiezen vanwege de grote kans op regen en sneeuw op de route.

Ben je op zoek naar een goede huurauto in IJsland? Neem dan een kijkje op onze auto huren in IJsland pagina voor uitgebreide informatie over het huren van een auto in IJsland en de prijzen van een huurauto. Het rijden in IJsland is prima te doen en over het algemeen is het erg rustig op de wegen in IJsland. Meer informatie over de wegen in IJsland en autorijden in het land lees je op onze auto rijden in IJsland pagina.

De volledige Gouden Cirkel route is ongeveer 300 kilometer lang, dus als je maximale snelheid van 90 kilometer per uur rijdt kun je de route in iets meer dan 3 uur doen. Maar je wilt natuurlijk ook ergens stoppen om de bezienswaardigheid te bekijken en er is onderweg genoeg moois te zien. Het is daarom aan te raden om ten minste 1 dag uit te trekken voor de hele Golden Circle route. Zo heb je voldoende tijd om bijvoorbeeld te gaan wandelen in de omgeving en de bezienswaardigheden op je gemak te bekijken.

De Golden Circle bezoeken met een georganiseerde tour

Heb je geen zin om een hele dag te moeten rijden of heb je geen huurauto tijdens je vakantie in IJsland? Dan kun je ervoor kiezen om de Golden Circle route met een georganiseerde tour te bezoeken. Er zijn diverse georganiseerde Golden Circle tours beschikbaar vanaf 40 euro per persoon die vertrekken vanaf de busterminal in Reykjavik. Sommige tours pikken je zelfs op met een kleinere bus bij je hotel waarna je bij de busterminal kunt overstappen op de juiste bus.

Hieronder hebben wij de beste Golden Circle tours in IJsland voor je op een rijtje gezet. De tours kun je eenvoudig vooraf via internet reserveren. Het is aan te raden om ze vooraf te reserveren omdat de tours, vooral in het hoogseizoen, erg populair zijn waardoor het kan voorkomen dat de bus vol geboekt is. Door vooraf je tickets te reserveren loop je niet het risico dat er geen plekken meer beschikbaar zijn in de Golden Circle bustour.

Vanuit Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel
Duur: 6 tot 7 uur
Prijs per persoon: 45 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Dagtour Golden Circle en krater van Kerid
Duur:8 uur
Prijs per persoon: 49,90 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Vanuit Reykjavik bezoek aan Golden Circle en Dairy Farm
Duur: 9 uur
Prijs per persoon: 64 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Golden Circle en Kerið Crater Tour
Duur: 8 uur
Prijs per persoon: 75 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Golden Circle en noorderlicht tour
Duur: 9 uur
Prijs per persoon: 83 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Rondrit van een dag over Gouden Cirkel per minibus
Duur: 8 uur
Prijs per persoon: 85 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Golden Circle in kleine groep met ervaring Secret Lagoon
Duur: 8 uur
Prijs per persoon: 99 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Premium Golden Circle Tour
Duur: 8 uur
Prijs per persoon: 99,90 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Dagtrip Golden Circle en Blue Lagoon
Duur: 11 uur
Prijs per persoon: 114 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Dagtrip Golden Circle en Lavagrotten
Duur: 10 uur
Prijs per persoon: 115 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Dagtrip Golden Circle en Whale Watching
Duur: 11 uur
Prijs per persoon: 125 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Golden Circle en Black Beach ATV Tour
Duur: 10 uur
Prijs per persoon: 163 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Golden Circle & gletsjer sneeuwscooter tour
Duur: 11 uur
Prijs per persoon: 218 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Dagtrip Golden Circle, Keriðkrater en Blue Lagoon
Duur: 11 uur
Prijs per persoon: 179 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

Golden Circle Experience Helicopter Tour
Duur: 2,5 uur
Prijs per persoon: 775 euro
Klik hier om deze tour te boeken >

De Geysir geiser in IJsland

Overnachten op de Golden Circle route

Je kunt er ook voor kiezen om tijdens je bezoek aan de Golden Circle te overnachten op de route. Door te overnachten op de route kun je vroeg in de ochtend of laat in de middag de Geysir geiser of de Gullfoss watervallen bezoeken zonder last te hebben van de grote mensenmassa die er soms overdag rondloopt. Het complete overzicht van hotels en vakantiehuizen op de Golden Circle route vind je op de website van Booking.com.

Als je wilt overnachten in de buurt van de Geysir geiser dan raden wij het Litli Geysir Hotel aan. Dit 3 sterren hotel ligt tegenover de ingang van de beroemde geiser. Vanuit dit hotel ben je ook binnen 10 minuten bij de Gullfoss watervallen. De kamers van het hotel zijn van alle gemakken voorzien en je mag gratis gebruik maken van de hottub en de sauna in het hotel ernaast. De prijzen van de kamers bij het Litli Geysir hotel liggen rond de 170 euro per nacht voor een tweepersoonskamer. Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid op Booking.com.

Een andere accommodatie in de buurt van de Geysir geiser in het vakantiehuis Geysir – Modern Log Cabin. Het vakantiehuis beschikt over een patio, uitzicht op de tuin, barbecuefaciliteiten, gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid.

Vlakbij de Gullfoss waterval ligt het drie sterren Gullfoss Hotel. Dit hotel biedt een restaurant met traditioneel IJslands lamsvlees en visgerechten en ligt aan de rivier de Hvítá, op slechts 3 km van de beroemde Gullfoss waterval. De prijzen van de kamers liggen rond de 170 euro per nacht voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

De Iceland Diamond Circle

Wist je dat er naast de Golden Circle ook een Diamond Circle route in IJsland is? Deze route ligt in het noorden van IJsland en brengt je onder andere langs Myvatn, Dettifoss & Selfoss, Dimmuborgir, het Viti kratermeer, Hverarönd, Grjotagja, Hverarönd, Hverfjall, Asbyrgi, Jardbodin en Husavik.

Als je de Diamon Circle tour wilt ondernemen dan begint je route in Akureyri. Vanuit Reykjavik kun je een binnenlandse vlucht nemen naar Akyreyi, maar je kunt ook met je huurauto de rit maken. Hierbij pak je de ringweg nummer 1. De rit van 400 kilomerter duurt ongeveer 5 uur zonder pauze.

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren