[the-subtitle]

Visum voor IJsland

Als je op vakantie gaat naar IJsland is het niet nodig om een visum aan te vragen indien je beschikt over een Nederlands of Belgisch paspoort of een Europese identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient na terugkomst in Nederland of België wel nog minimaal drie maanden geldig te zijn om IJsland binnen te kunnen gaan.

Indien je met minderjarige kinderen naar IJsland reist dienen ze te beschikken over een eigen reisdocument. Sinds 2012 is een bijschrijving in het paspoort van een ouder niet meer geldig. Hou er ook rekening mee dat indien de vader of moeder van het kind niet mee gaat er schriftelijke toestemming nodig is van de andere ouder die het ouderlijk gezag heeft over het kind. Kijk op de website van de rijksoverheid over meer informatie over het alleen reizen met uw kind.

Het is aan te raden om voor je vakantie enkele kopieën te maken van je paspoort of identiteitskaart en deze op verschillende plekken in je bagage of digitaal te bewaren. Bij verlies of diefstal van je reisdocument heb je altijd nog een kopie wat het papierwerk bij de politie, reisverzekering en reisorganisatie etc. vergemakkelijkt.

Ondanks dat IJsland niet bij de Europese Unie hoort, maakt het wel deel uit van het verdrag van Schengen. Hierdoor is IJsland een zogeheten Schengenland wat inhoud dat inwoners van de Europese Unie vrij kunnen reizen naar deze landen zonder een visum te hoeven aanvragen. In totaal vallen er 26 landen onder de Schengenlanden.

Arnarstapi in IJsland

Schengen visum voor IJsland

Voor mensen die niet beschikken over een Nederlands paspoort of beschikken over een verblijfsvergunning kan het zijn dat het noodzakelijk is om een visum voor IJsland aan te vragen.

Kijk op de website van de overheid van IJsland om te zien of je wel of geen Schengen visum dient aan te vragen. Hier is een complete lijst te vinden van inwoners van landen die wel en geen visum dienen aan te vragen. Zo dienen inwoners met een Turks of Marokkaans paspoort wel een Schengen visum voor IJsland aan te vragen, maar personen met een Amerikaans, Australisch of Canadees paspoort niet. https://www.government.is/topics/foreign-affairs/visa-to-iceland/

Rijbewijs in IJsland

Het Nederlandse en Belgische rijbewijs zijn geldig in IJsland. Het is niet nodig om een International rijbewijs (IRB) aan te schaffen om een auto of motor te kunnen rijden of huren in IJsland. Hou er wel rekening mee dat auto verhuurmaatschappijen specifieke eisen kunnen stellen bij het huren van een auto in IJsland. Zo kan het zijn dat er een minimum- of maximumleeftijd geldt voor de huurder of dat het nodig is dat de huurder een minimum aantal jaren beschikt over zijn of haar rijbewijs.

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden