Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
[the-subtitle]
Reykjavik

Whales of Iceland Museum

Ben je op walvis safari geweest in IJsland en heb je geen walvissen gespot? Of vind je een walvis safari op zee te wild en wil je toch deze magische dieren met eigen ogen zien? Het is mogelijk om in de hoofdstad van IJsland oog in oog te staan met deze prachtige en reusachtige dieren.

De collectie van het museum is de grootste van de wereld in zijn soort en neemt je mee op ontdekkingsreis langs de veel voorkomende walvis, bruinvis en dolfijnen soorten in de wateren rondom IJsland. Via beeld en geluid leer je alles over deze bijzondere dieren die al tienduizenden jaren in de wateren van onze wereld leven maar helaas vandaag de dag met uitsterven worden bedreigd.

Het Whales of Iceland in Reykjavik in IJsland
Copyright image: Whales of Iceland

23 levensgrote replica’s van walvissen

In het Whales of Iceland museum in Reykjavik zijn 23 levensgrote replica’s te bewonderen van de verschillende soorten walvissen, bruinvissen en dolfijnen die in de wateren rondom IJsland leven. Hoogtepunt van het museum is zonder twijfel de 25 meter lange blauwe vinvis en de ruim 16 meter lange Potvis (Sperm whale). Ook de met uitsterven bedreigde Noordkaper (North Atlantic right whale) kun je levensgroot in het museum bewonderen.

De replica’s in het museum zijn niet van echt te onderscheiden dankzij de vele manuren die gestoken zijn in de bouw van de replica’s van de walvissen. Iedere walvis is met de hand geschilderd en iedere eigenschap van de walvissen zijn tot in detail nagebouwd. Alle walvissen in het museum zijn gebouwd op basis van een levende walvis die gespot is in de zee rondom IJsland. Een groot aantal replica’s zijn gemaakt om aan te raken en voelen dan ook aan als een echte walvis.

Het Whales of Iceland in Reykjavik in IJsland
Copyright image: Whales of Iceland

Guided tours

Het is mogelijk om een guided tour te boeken in het museum. Iedere dag is er om half 11 en twee uur een tour door het museum samen met een gids waar je gratis aan kunt deelnemen indien je in het bezit bent van een toegangsticket. Het is ook mogelijk om meer te weten te komen over het museum en de walvissen via de audiogids die eenvoudig te beluisteren is door de QR code in het museum te scannen. De audiogids heeft maar liefst 16 talen waaronder Engels, Duits, IJslands en Nederlands. Zo kun je alle informatie in het Nederlands beluisteren, ideaal voor kleinere kinderen die de Engelse taal nog niet zo goed begrijpen. In het museum is gratis wifi en je kunt gratis gebruik maken van koptelefoons.

Whale Café & The Whale Souvenir Shop

In het museum vind je een nagemaakt strand met een café voor maximaal 70 personen waar je kunt relaxen en koffie, thee en snelle snacks kunt kopen. Naast het Whale Cafe is er ook een souvenirshop te vinden waar je allerlei leuke walvis en IJslandse souvenirs kunt aanschaffen. Een groot deel van de producten die hier verkocht worden zijn lokale handgemaakte producten.

Het Whales of Iceland in Reykjavik in IJsland
Copyright image: Whales of Iceland

Ticketprijzen Whales of Iceland museum

Wil je het Whales of Iceland museum gaan bezoeken? Tickets voor volwassenen en kinderen van 16 jaar en ouder kosten 19,30 euro per persoon, een ticket voor kinderen tussen de 7 en 15 jaar kost 10 euro. Speciaal voor gezinnen is er een familie kaart die 38,60 euro kost en toegang geeft tot 2 volwassenen en 2 kinderen. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis onder begeleiding van een volwassene. De genoemde prijzen kunnen gewijzigd zijn in verband met de wisselkoers van de euro ten opzichte van de IJslandse Kroon.

Je tickets voor het Whales of Iceland museum in Reykjavik kun je eenvoudig en snel online reserveren via de website van GetYourGuide of via de website van Tiqets. Betalen kan in euro’s zodat je geen last hebt van de wisselkoers van de IJslandse Kroon ten opzichte van de euro en de bijkomende kosten voor een betaling in vreemde valuta.

Klik hier om je Whales of Iceland te boeken

Bereikbaarheid en openingstijden

Het Whales of Iceland museum ligt aan de Grandi erea, Fiskislóð 23, iets buiten het centrum van Reykjavik. Het Grandi erea gebied ligt achter de oude haven van Reykjavik waar de dagelijkse walvis spotten tours vertrekken. Dus mocht je na het museum echte walvissen willen spotten dan kun je zo in één keer door.

Als je lopend naar het museum wilt is het een kleine 15 minuten lopen vanuit het centrum van Reykjavik. Je kunt ook met de bus naar het museum reizen, daarvoor dien je buslijn 14 te pakken naar Grunnslóð. De hop-on hop-off bus in Reykjavik stopt ook bij het museum. Je kunt natuurlijk ook met je eigen (huur)auto naar het museum rijden. Bij het museum zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig waar je gratis kunt parkeren.

Het Whales of Iceland museum in Reykjavik is dagelijks geopend, met uitzondering van 25 december, van 10 uur in de ochtend tot 5 uur ’s middags.

Copyright header image: Whales of Iceland

Tags

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online