Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
[the-subtitle]

Binnenlandse vluchten in IJsland

Ondanks dat IJsland een relatief klein land is zijn er veel binnenlandse vluchten beschikbaar vanuit Reykjavik. Dit komt doordat grote delen van IJsland slecht te bereiken zijn met een normale auto en door de enorme afstanden die je soms moet afleggen om van het westen van IJsland naar het oosten te reizen. Bovendien zijn de reistijden naar andere steden in IJsland in de wintermaanden een stuk langer dan normaal doordat veel wegen slecht begaanbaar zijn vanwege sneeuw en/of gladheid.

Vooral als je een korte tijd in IJsland bent en naast de omgeving van Reykjavik ook de rest van IJsland wilt zien zijn de binnenlandse vluchten een ideale uitkomst. Waar je met de auto in normale weersomstandigheden bijna 5 uur bezig bent om vanuit Reykjavik naar Akureyri te rijden, doe je er met het vliegtuig slechts 45 minuten over.

De Stuðlagil Canyon in Oost IJsland

Aanbod van binnenlandse vluchten in IJsland

In IJsland zijn er diverse binnenlandse vluchten mogelijk waarbij de meeste vluchten vertrekken vanaf de regionale luchthaven in Reykjavik (Reykjavik Airport). Zo kun je onder andere in 45 minuten vanuit Reykjavik vliegen naar Akureyri in het noorden van IJsland of van Reykjavik naar Isafjordur in de Westfjorden. De binnenlandse vluchten in IJsland worden uitgevoerd door Eagle Air en Air Iceland Connect.

In het hoogseizoen is het mogelijk om direct vanaf de internationale luchthaven van IJsland door te vliegen naar Akureyri in het noorden. Buiten het hoogseizoen moet voor een aansluitende binnenlandse vlucht eerst met de Flybus naar de luchthaven in Reykjavík zelf reizen. Deze rit duurt ongeveer 45 minuten.

Eagle Air Iceland

Eagle Air Iceland is een IJslandse luchtvaartmaatschappij die vliegt vanaf Reykjavik Airport naar Bildudalur, Gjogur, Husavik, Hofn en de Westman eilanden. Kijk voor de actuele prijzen en de bestemmingen op de website van Eagle Air Iceland.

Air Iceland Connect

Air Iceland Connect maakt onderdeel uit van de Icelandair Group en biedt naast binnenlandse vluchten in IJsland ook vluchten aan naar de Noord-Atlantische landen. Air Iceland Connect vliegt vanaf Reykjavik Airport naar Isafjordur, Akureyri, Egilsstadir, Grimsey, Vopnafjordur en Thorshofn. Daarnaast vliegt de maatschappij vanaf Reykjavik Airport naar Kulusuk, Narsarsuaq, Nuuk en Ilulissat op Groenland en naar de Faeröer eilanden.

Kijk voor de actuele prijzen en de bestemmingen op de website van Air Iceland Connect.

Tags

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online