[the-subtitle]
Vervoer van en naar vliegveld Reykjavik

Flybus vliegveld transfer naar Reykjavik

Als je vanuit Nederland of Belgie naar IJsland vliegt kom je altijd aan op het internationale vliegveld van het land, Keflavik Airport. Deze luchthaven is ook wel bekend als Keflavíkurflugvöllur en Flugstöð Leifs Eiríkssonar. Het internationale vliegveld ligt op ongeveer 45 minuten rijden ten westen van Reykjavik op 40 kilometer afstand. Als je zelf geen auto hebt gehuurd in IJsland moet je een transfer hebben die je vanaf het vliegveld naar het centrum van de hoofdstad van IJsland brengt.

De meest gebruikte manier om vanaf het vliegveld naar het centrum van Reykjavik te reizen zijn de airport transfer bussen van Flybus. Busritten van Flybus worden uitgevoerd door reisorganisatie Reykjavik Excursions. Deze organisatie is de grootste aanbieder van bustours in IJsland en beschikt over een groot aantal comfortabele touringcars.

Shuttle bussen van Flybus rijden vanaf het busstation van het vliegveld naar het BSI busstation in Reykjavik (Umferðarmiðstöðin BSI) en bieden daarnaast ook diverse stops aan bij de populaire hotels en guesthouses in Reykjavik. Mocht de bus niet in de buurt stoppen van je hotel dan kun je het beste uitstappen bij de halte in de buurt van je hotel en het laatste stuk lopend afleggen of een taxi nemen. De busrit vanaf het vliegveld naar Reykjavik duurt ongeveer 45 tot 50 minuten. Gelukkig hoef je je aan boord niet te vervelen dankzij de gratis Wi-Fi aan boord. Of geniet van het bijzondere uitzicht over de uitgestrekte lava velden en warm water geisers.

Luchthaven transfer vanaf vliegveld IJsland naar Reykjavik

Vliegveld transfer naar Reykjavik: vervoer van en naar vliegveld Reykjavik

De Flybus vliegveld transferbus naar Reykjavik vertrekt bij de uitgang van de terminal van de inkomende vluchten. Het busstation staat goed aangegeven op de bordjes in de luchthaven waardoor je er gemakkelijk heen loopt. Gemiddeld vertrekt er iedere 30 tot 45 minuten na de aankomst van een vlucht een Flybus richting het centrum van Reykjavik waardoor je altijd een geschikte transfer kunt boeken naar de hoofdstad van het land. Ook als je ’s nachts aankomt hoef je je geen zorgen te maken over de transfer, de Flybus airport transfer bussen rijden dag en nacht.

Als je instapt in de bus informeer je de chauffeur naar welk hotel je moet. Vervolgens kun je na aankomst op het BSI busstation in Reykjavik overstappen op een shuttlebus die je naar je accommodatie of aangewezen drop-off locatie brengt.

Klik hier om je IJsland vliegveld transfer te reserveren

Prijzen van de Flybus IJsland luchthaven shuttle

Een enkele reis met de Flybus vanaf het vliegveld naar Reykjavik of omgekeerd vanaf Reykjavik naar het vliegveld kost 21 euro voor personen van 16 jaar en ouder. Kinderen tussen de 12 en 15 jaar betalen 11 euro voor een ticket en kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mee. Deze transfer is exclusief drop-off bij je hotel. De vliegveld transfer per bus zijn per persoon een stuk goedkoper dan een luchthaventaxi. Uitzondering zijn grote groep personen, in dat geval is de luchthaven taxi vaak goedkoper.

Een luchthaven transfer kun je het beste vooraf reserveren via de website van GetYourGuide. Hier kun je met een paar klikken tickets kopen voor de vliegveld transfer op de gewenste dag. Zo weet je zeker dat je transfer goed geregeld is en hoef je bij aankomst in IJsland niets meer te regelen en kun je met een gerust hart beginnen aan je vakantie in IJsland. Bovendien betaal je in euro’s waardoor je geen last hebt van de wisselkoers van euro naar IJslandse kroon.

Klik hier om je Reykjavik vliegveld transfer te reserveren

Luchthaven transfer inclusief hotel drop-off

Wil je voor de deur afgezet worden bij je hotel? Dan moet je de iets duurdere vliegveld transfer optie kiezen. Deze Flybus stopt bij de onderstaande bushaltes in Reykjavik die in de buurt liggen van een groot aantal hotels.

Bushalte 1 – Ráðhúsið – Stadhuis
Bushalte 2 – Tjörnin – De vijver
Bushalte 3 – Lækjargata
Bushalte 5 – Harpa
Bushalte 8 – Hallgrímskirkja
Bushalte 9 – Snorrabraut
Bushalte 10 – Hlemmur
Bushalte 11 – Austurbær
Bushalte 12 – Höfðatorg
Bushalte 13 – Rauðarárstígur
Bushalte 14 – Skulagata

Een Flybus vliegveld transfer inclusief drop-off bij een bushalte nabij je hotel kost 29 euro voor personen van 16 jaar en ouder. Kinderen tussen de 12 en 15 jaar betalen 14 euro voor een ticket. Tickets voor deze vliegveld transfer kunnen online aangeschaft worden via de website van GetYourGuide.

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren