Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
[the-subtitle]
Reykjavik

Hop-on hop-off bus Reykjavik

Wil je in een korte tijd en zonder teveel gedoe alle hoogtepunten van Reykjavik bekijken? Dan is de hop-on hop-off sightseeing bustour door de IJslandse hoofdstad echt iets voor jouw. Tijdens de bustour zie je alle hoogtepunten van de stad voorbij komen en kun je op- en uitstappen wanneer je zelf wilt. Kortom, een ideale manier om de moderne en trendy stad Reykjavik te leren kennen en het meeste uit je tijd in de IJslandse hoofdstad te halen.

Route van de op-on hop-off bustour in Reykjavik

De hop-on bus in Reykjavik van City Sightseeing rijdt 1 route met 16 verschillende stops. De eerste halte van de rode route is bij de Harpa Concert Hall en de eindhalte is bij het Höfdi House. De hop-on bussen stoppen bij de volgende 16 haltes verdeelt over heel Reykjavik:

1. Harpa Concert Hall and Conference Centre
2. The Old Harbour
3. Reykjavik Maritime Museum
4. Whales of Iceland
5. National Museum
6. Lækjargata
7. Laugavegur Shopping Street
8. Reykjavik Art Museum – Kjarvalsstaðir
9. Hallgrímskirkja
10. BSI Bus Terminal
11. Perlan
12. Kringlan Shopping Centre
13. Hilton Reykjavik Nordica
14. Laugardalur Valley
15. Skarfabakki Harbour (summer only)
16. Höfdi House

Klik hier om je hop-on bus Reykjavik tickets te kopen

Dienstregeling van de hop-on bussen

De bussen van de hop-on tour in Reykjavik rijden het gehele jaar, met uitzondering van 17 juni, 10 & 24 augustus en 31 december. De bussen rijden tussen 09:30 en 16:15 uur en vertrekken gemiddeld iedere 45 minuten bij de bushaltes. Een volledige rondje langs alle bushaltes duurt rond de 75 minuten.

Bij slechte weersomstandigheden kan het voorkomen dat de busdiensten tijdelijk stilgelegd worden. Dit komt vooral in de wintermaanden voor bij sneeuw en gladheid.
Passagiers van cruise schepen kunnen gebruik maken van de the City Sightseeing Reykjavik bussen die vertrekken bij de cruise terminal. Vanaf de cruise terminal is het ongeveer 70 meter lopen naar de bus halte. Deze speciale bushalte bij de cruiseterminal is alleen in de zomerperiode actief als er cruise schepen in de haven liggen.

Hop-on hop-off bus Reykjavik
Copyright image: City Sightseeing Worldwide

Tickets voor de Reykjavik hop-on hop-off bus

Je hebt de keuze uit twee soorten tickets voor de hop-on bus in Reykjavik. Je kunt kiezen voor een ticket dat 24 uur of 48 uur geldig is na de eerste activatie. Zo kun je zelf bepalen op welk tempo je de IJslandse hoofdstad gaat ontdekken. Gedurende de 24 of 48 uur kun je zo vaak op- en afstappen gedurende de tijd dat de bussen rijden als je zelf wilt, er zit geen limiet aan.

Een ticket voor volwassenen en kinderen boven de 15 jaar voor 24 uur kost 26 euro, een ticket dat 48 uur geldig is kost 32 euro. Een ticket voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar kost 13 euro voor 24 uur en 16 euro voor 48 uur. Tickets kun je eenvoudig online kopen via de website van GetYourGuide of via de website van Tiqets. Betalen gaat veilig en snel in euro’s zodat je geen last hebt van de wisselkoers van de IJslandse kroon ten opzichte van de euro.

Het ticket is inclusief onbeperkt gebruik van de hop-on bussen gedurende de looptijd, gratis gebruik van Wi-Fi aan boord van de bussen en een audiogids die verkrijgbaar is in 8 verschillende talen (Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Zweeds, IJslands en Japans).

Klik hier om je hop-on bus Reykjavik tickets te kopen

De Golden Circle & Hop on – Hop off combi-deal

Wil je niet alleen Reykjavik ontdekken maar ook kennis maken met de IJslandse natuur? Dan is er de combi-deal waarbij je niet alleen tickets krijgt voor de hop-on bus in Reykjavik maar ook tickets voor een 8-uur durende Golden Circle tour. Met de tickets voor de City Sightseeing Hop On Hop Off-bus kun je de IJslandse hoofdstad op je eigen gemak verkennen.

De Golde Circle dagtour begint bij het trefpunt in hartje Reykjavik bij de BSI busterminal. Vanaf hier vertrek je met een comfortabele touringcar en kun je onderweg genieten van het afwisselende landschap van IJsland. De eerste stop is bij de bijzondere kassen van Friðheimar waar heerlijke, pesticidevrije tomaten met behulp van aardwarmte gekweekt worden.

Na een korte stop bij de tomatenkassen vertrekt de bus verder naar het geothermische gebied van Geysir waar je de unieke Strokkur geiser elke 4-8 minuten een straal water tot 30 meter de lucht in kunt zien schieten. Bij de Geysir heb je enige tijd vrij om het gebied rondom de geiser te ontdekken en kun je met eigen ogen de vele kleinere geisers bewonderen die volop in dit gebied te vinden zijn. Ook kun je hier een hapje en een drankje doen in het restaurant dat bij het bezoekerscentrum is gevestigd.

De 3e stop van de Golden Circle dagtour is de Gullfoss-waterval. Deze schitterende trapsgewijze waterval is gecreëerd door de gletsjerrivier Hvítá en stort in een spleet van ongeveer 32 m diep. Een unieke ervaring om van dichtbij mee te maken! Na de Gullfoss waterval is het tijd voor het historische en geologische wonder Þingvellir National Park. In dit park trekken de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen met een snelheid van enkele centimeters per jaar uit elkaar.

Kosten van de combi deal

De combitour met tickets voor de hop-on bus in Reykjavik en de Golden Circle tour door IJsland kosten 79 euro voor volwassenen en kinderen ouder dan 16 jaar. Kinderen tussen de 12 en 15 jaar betalen 39 euro en kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van ten minste 1 betalende volwassene. De tickets voor deze voordelige combi deal zijn online te koop via de website van GetYourGuide.

Klik hier om je hop-on bus & Golden Circle combi-tickets te kopen

Copyright header image: City Sightseeing Worldwide

Tags

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online