Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Wil jij het bijzondere natuurfenomeen van het noorderlicht in IJsland van dichtbij bewonderen? Je kunt natuurlijk op eigen initiatief op zoek gaan naar het noorderlicht in IJsland. Maar veel makkelijker is het om op een georganiseerde tour te gaan waarbij je samen met een bustour op pad gaat en Reykjavik achter je laat. Eenmaal buiten Reykjavik ga je op zoek naar het adembenemende Noorderlicht, dat ook wel bekend staat als de Aurora Borealis.

Het Noorderlicht is één van de spectaculairste gebeurtenissen tijdens de wintermaanden en trekt jaarlijks tienduizenden toeristen naar IJsland die getuige willen zijn van het unieke natuurfenomeen waarbij de hemel groen en blauw kleurt. Het is dan ook niet gek dat deze bustour een erg populaire excursie is tijdens een vakantie in IJsland. De Noorderlicht tour mag dan zeker ook niet ontbreken op je to-do list van je vakantie in IJsland.

Aurora Borealis bustour in IJsland

Met deze bustour heb je de meeste kans om het Noorderlicht te bewonderen. De bustour vertrekt altijd naar een plek waarvan meteorologen voorspellen dat je daar het licht het beste kunt zien. Hierdoor wisselt de tour per dag, de route is nooit hetzelfde omdat het Noorderlicht zicht niet altijd op dezelfde plek laat zien. Omdat de tour afhankelijk is van de weersomstandigheden en er geen garantie kan worden gegeven dat het licht te zien zal zijn, ben je van harte welkom om gratis aan een andere noorderlicht tour deel te nemen als er de eerste keer niets te zien was.

Tijdens de 4 uur durende tour vertelt de ervaren gids je terwijl je wacht op het Noorderlicht informatie over het ontstaan van de Aurora Borealis en hoe de gasdeeltjes in de atmosfeer samen komen.

Prijzen van de Noorderlicht bustour in IJsland

Een ticket voor de Noorderlicht bustour kost 45 euro per persoon. Tickets voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar kosten 22,50 euro per persoon. De tour is niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Je ticket is inclusief een ticket voor het Aurora Museum in Reykjavik op Grandagarður 2, 101 Reykjavik. Bij het reserveren van je ticket kun je kiezen uit twee tijdstippen, de eerste tour vertrekt om 20:30 uur vanuit Reykjavik, de tweede tour vertrekt om 21:30 uur bij bushalte 12 Höfðatorg bij Þórunnartún.

Je kunt je ticket voor de bustour eenvoudig online reserveren via de website van GetYourGuide. Zo ben je zeker van een plekje aan boord van de bus en ben je klaar om het unieke Noorderlicht in IJsland te gaan spotten. De Noorderlicht tours in IJsland zijn erg populair omdat vrijwel iedereen die op vakantie gaat in IJsland dit bijzondere natuurfenomeen wilt aanschouwen.

Klik hier om je Noorderlicht bustour te reserveren

Het Noorderlicht bekijken in IJsland

Handig om te weten

Trekt comfortabele schoenen aan en zorg ervoor dat je warme kleren aantrekt. Het kan tijdens de tour koud worden aangezien de temperatuur in IJsland flink daalt nadat de zon is ondergegaan en het Noorderlicht alleen in de koudere herfst en wintermaanden te zien is.

Het kan niet gegarandeerd worden dat het Noorderlicht te zien is tijdens een tour. Het Noorderlicht is een natuurlijk verschijnsel waar de mens geen controle over heeft. Mocht je tijdens de tour geen Noorderlicht zien, dan is het mogelijk om gratis mee te gaan met een volgende tour. Mocht je de tour op je laatste dag in IJsland hebben geboekt of om een andere regen niet van het aanbod gebruik kunt maken dan kun je kiezen voor een gratis ticket dat geldig is voor de komende 3 jaar.

Klik hier om je Noorderlicht bustour te reserveren

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren