Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oost-IJsland

De mooiste bezienswaardigheden in het oosten van IJsland

Oost IJsland – de hoogtepunten in het oosten van IJsland

Een minder bekend maar fascinerend deel van IJsland is Oost-IJsland. Het is jammer dat dit gebied vaak overgeslagen wordt tijdens een vakantie in IJsland, want het herbergt enkele van de verborgen schatten van het land. Geologisch gezien is Oost-IJsland het oudste en meest diverse deel van het land, met mogelijkheden voor fantastische wandeltochten en het enige echte beboste gebied, het Hallormsstadhaskogur bos.

Noord IJsland staat bekend om zijn slaperige vissersdorpjes en diepe, golvende fjorden. Bovendien is het de enige plek in IJsland waar je rendieren kunt zien en er leven diverse vogelsoorten . Ook vind je er bijzondere bezienswaardigheden zoals de Hafrahvammar kloof, de Stuðlagil kloof en de grootste ryolietformaties in heel IJsland. Het binnenland van Oost-IJsland wordt gekenmerkt door weelderige groene valleien, kale hoogvlaktes en scherpe bergpieken. Hier ontdek je ook adembenemende watervallen, waaronder de indrukwekkende Hengifoss en Litlanesfoss.

Voor wandelliefhebbers biedt het oosten van Ijsland talloze mogelijkheden. Rond het dorp Borgarfjörður Eystri kun je prachtige wandeltochten maken die je langs prachtige fjorden en ryolietbergen voeren.

Boek je tickets & tours in IJsland online

De beste IJsland excursies en activiteiten