[the-subtitle]
Oost-IJsland

Vök Baths

In het oosten van IJsland liggen de bijzondere geothermische baden van Vök Baths. Hier kun je de eerste en enige drijvende zwembaden van IJsland ontdekken. In vergelijking met de rest van IJsland zijn er relatief weinig warmwaterbronnen in Oost-IJsland, waardoor de Vök-baden een attractie zijn die je niet wilt missen tijdens uw verkenning van het Oosten van IJsland.

Geniet van het warme water terwijl je drijft op het water van het meer en geniet van het mooie uitzicht over Urriðavatn. Een unieke ervaring! Het is tevens de eerste warmwaterbron van IJsland met drinkbaar water. In de Vök Baths vind je naast de verschillende geothermische baden ook een poolbar, stoombad, sauna, tunnel met koude mistdouche en een café/restaurant, waar de gerechten voornamelijk worden bereid met lokale biologische producten.

Baden in drinkbaar water

Dompel je onder in water dat zo helder en schoon is, dat je het zelfs kunt drinken! Het pure water van de geothermische baden komt uit het meer is namelijk gecertificeerd als drinkbaar en wordt naast de baden ook gebruikt in het restaurant. In de ‘Infusion’ bar kun je zelf je drankje mixen van het water van het meer en lokale kruiden. Ondanks dat het water in de baden geothermisch verwarmd zijn, zijn ze niet rijk aan mineralen en zwavel en silica, hierdoor heeft het water niet de eieren geur die veel andere geothermische baden in IJsland wel hebben.

Vök Baths in IJsland
Copyright image: Vök Baths

Ticketprijzen voor de Vök-baden

De tickets voor de Vök Baths kosten 37 euro voor volwassenen, senioren (67 jaar en ouder) en studenten betalen 22 euro voor een ticket. Een ticket voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar kost 14 euro en kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen. Je ticket voor de Vök-baden kun je eenvoudig online reserveren via de website van GetYourGuide of via de website van Tiqets.

De prijs is inclusief een tisane gebrouwen uit het bronwater en lokale kruiden aan de infuusbar, toegang tot de Vök Baths in Egilsstaðir, Toegang tot drijvende baden, sauna, koude tunnels, en douches plus kluisje. Een drankje bij de buitenbar van het zwembad (alleen Comfort en Premium ticket). Lokaal geproduceerde, biologische en seizoensgebonden hapjes uit het restaurant (alleen Premium ticket).

Klik hier om je Vök Baths tickets te reserveren

Hoe kom je bij de Vök Baths?

De Vök Baths liggen in vlakbij de grootste stad van Oost-IJsland, Egilsstaðir. Deze stad wordt hierdoor ook wel de hoofdstad van het oosten genoemd. Om vanuit Egilsstaðir naar de baden te rijden volg je de ringweg nummer 1. Als je voorbij Lake Lagarfljót bent sla je af richting route 925. Na ongeveer 1 minuut rijden zie je de baden aan je linkerhand. De Vök Baths beschikken over een ruim parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren.

De Vök Baths zijn in het hoogseizoen dagelijks geopend van 10 uur in de morgen tot 10 uur in de avond. In het laagseizoen zijn de baden geopend tot 16:00 tot 22:00 uur. Op feestdagen zijn er afwijkende openingstijden en op 25 december en 1 januari zijn de baden gesloten. Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website van Vök Baths.

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden