Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
[the-subtitle]

Perlan Museum Reykjavik

Perlan is een uniek gebouw, niet alleen in IJsland maar voor heel de wereld. Het gebouw dat stamt uit 1988 bestaat uit zes tanks met in het midden een 26 meter hoge glazen koepel. Vijf van de zes tanks van Perlan bevatten verwarmd water voor de stad Reykjavik dat door middel van geothermie verwarmd worden. De zesde tank is omgebouwd tot het Perlan Museum waar je op reis gaat door de unieke landschappen en natuurverschijnselen van IJsland.

Het Perlan Museum is gebouwd bovenop de Oskjuhlid heuvel waardoor je vanuit Perlan een mooi panoramisch uitzicht hebt over de stad en de omgeving van Reykjavik. In het museum kun je onder andere alles leren over de natuurwonderen van IJsland en kun je door middel van baanbrekende technologie de kracht en schoonheid van gletsjers ervaren. Het Museum omvat namelijk een heuse namaak gletsjer gemaakt van 350 ton ijs en sneeuw en 100 meter lang in een ruimte waar het continue min 10 graden is. De gletsjer is zo gebouwd dat je hem ook van binnen kunt bewonderen. Natuurlijk leer je hier ook alles over de vitale rol van deze gigantische ijsblokken en de vele ecosystemen die ze in stand houden.

het Perlan Museum in Reykjavik, IJslanc
Copyright image: Perlan

Áróra – de Northern Lights show

Na de vrieskou is het tijd om te genieten van het uitzicht vanaf de top van het Perlan Museum. Vanuit hier kun je niet alleen de skyline van Reykjavik bewonderen, je ziet ook de beroemde gletsjer van Snæfellsjökull in de verte liggen. Naast een gletsjer is er in het museum ook een geiser nagebouwd die om de zes minuten warm water en stoom spuit. De geiser is een imitatie van de beroemde Geysirgeiser, waar het woord “geiser” vandaan komt. De echte Geysir geiser is te bewonderen in de hooglanden van Zuidwest-IJsland die je onder andere kunt bezoeken met een Golden Circle tour.

En alsof dat nog niet genoeg is kun je dankzij moderne technieken ook het Noorderlicht aanschouwen in het planetarium. Hier draait de Áróra – de Northern Lights show die het publiek meeneemt op een meeslepende audio- en visuele reis naar het hart van IJsland. Bewonder de legendarische landschappen van Ijsland met het unieke via ultramoderne projecties en surround sound. Na het bezoek aan Perlan kun je ook nog een mooie wandeling maken in het bosrijke gebied rondom het museum. Er zijn hier diverse wandelpaden aangelegd waar je heerlijk kunt wandelen.

het Perlan Museum in Reykjavik, IJslanc
Copyright image: Perlan

Tickets voor het Perlan Museum

Wil je het Perlan Museum in Reykjavik gaan bezoeken? Er zijn diverse tickets beschikbaar waarbij je onder andere toegang krijgt tot Wonders of Iceland en het Áróra Planetarium. Kinderen onder de 6 jaar hebben gratis entree tot Perlan. Hieronder hebben we alle combinaties voor je op een rijtje gezet. Je tickets voor het Perlan museum boek je eenvoudig vooraf via internet via de website van Tiqets of de website van GetYourGuide.

Áróra Planetariumvoorstelling van het Noorderlicht
Met dit ticket krijg je toegang tot de Áróra Northern Lights planetarium-show en het 360° observatiedek.

Volwassenen (18+): € 17,74
Jeugd (6-17 jaar): € 9,83
0 tot 5 jaar: gratis entree

Wil je de Áróra Planetarium voorstelling van het Noorderlicht inclusief shuttle bus vervoer vanuit Reykjavik boeken? Dat kan via de website van GetYourGuide. Tickets kosten 18,90 euro per persoon.

Wonders of Iceland
Met dit ticket krijg je toegang tot de tentoonstelling Wonders of Iceland, de ijsgrot, het 360° observatiedek en de tentoonstelling Water in Icelandic Nature.

Volwassenen (18+): € 26,32
Jeugd (6-17 jaar): € 13,13
0 tot 5 jaar: gratis entree

Wil je de Wonders of Iceland tour inclusief shuttle bus vervoer vanuit Reykjavik boeken? Dat kan via de website van GetYourGuide. Tickets kosten 29 euro per persoon.

Wonders of Iceland + Áróra show
Met dit ticket krijg je toegang tot de tentoonstelling Wonders of Iceland, de ijsgrot, het 360° observatiedek, de tentoonstelling Water in Icelandic Nature en de Áróra Show.

Volwassenen (18+): € 29,62
Jeugd (6-17 jaar): € 16,42
Familie (2 volwassenen en 2 kinderen): € 65,90
0 tot 5 jaar: gratis entree

Klik hier om je Perlan Museum tickets online te reserveren

het Perlan Museum in Reykjavik, IJslanc
Copyright image: Perlan

Bereikbaarheid en openingstijden Perlan

Perlan ligt even buiten het centrum van Reykjavik op ongeveer 5 tot 10 minuten rijden met de auto. Je kunt ook vanuit het centrum van Reykjavik lopend naar Perlan gaan, daar doe je tussen de 30 en 40 minuten over. Een andere optie is om bus 18 te nemen vanaf Hlemmur naar Perlan. Vanaf de bushalte is het nog ongeveer 6 minuten lopen.

Het Perlan museum is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Het planetarium is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur. De laatste toegang is mogelijk tot 1 uur voor sluitingstijd.

Klik hier om je Perlan tickets online te kopen

Copyright header image: Perlan

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren