[the-subtitle]
West-IJsland

Dagtour naar de Kirkjufell en Kirkjufellfoss

In West IJsland, op het schiereiland Snæfellsnes (Snaefellsnes Peninsula) ligt iets ten westen van het plaatsje Grundarfjörður de Kirkjufellsfoss waterval. De waterval, die ook wel bekend staat als de Kirkjufellswaterval, ligt recht tegenover de opvallende Kirkjufell berg. De berg, ook wel bekend als Kirkjufell Mountain, is samen met de waterval één van de hoogtepunten van het Snæfellsnes schiereiland.

De Kirkjufellfoss waterval is samen met de achterliggende Kirkjufell berg één van de meest gefotografeerde locaties van IJsland. Dat komt vooral door de bijzondere vorm van de berg in combinatie met het ruige en typische IJslandse landschap waarin de berg ligt. Kirkjufell betekend in het Nederlands kerkberg en als je de berg ziet dan snap je gelijk waarom de berg die naam heeft gekregen. De 463 meter hoge berg heeft wel wat weg van een kerktoren.

Kirkjufell in IJsland

Georganiseerde tour naar de Kirkjufell en Kirkjufellfoss

Beschik je niet over een huurauto of heb je geen zin om vanuit Reykjavik 180 kilometer naar de Kirkjufell te rijden? Dan kun je ook kiezen voor een georganiseerde dagtour waarbij je niet alleen een bezoek brengt aan de Kirkjufell berg en de Kirkjufellfoss watervallen, maar ook andere hoogtepunten van het Snæfellsnes schiereiland te zien krijgt. Hieronder hebben wij de twee beste tours naar het Snæfellsnes schiereiland voor je op een rijtje gezet.

Vanuit Reykjavik: 10 uur durende dagtocht naar schiereiland Snæfellsnes

Tijdens deze 10-uur durende dagtocht vanuit Reykjavik reis je over het schiereiland Snæfellsnes en door het nationale park Snæfellsjökull. Je stopt in het kleine dorp Arnarstapi en maakt een prachtige oeverwandeling door dit ruige en dramatische landschap. Bezoek het oogstrelende zwarte kiezelstrand van Djúpalónssandur, bewonder de rotsformaties en luister naar enerverende verhalen over de beroemde scheepswrakken die voor de kust liggen. Je hebt zicht op de beroemde driehoekige berg Kirkjufell, die in de tv-serie Game of Thrones gebruikt werd als Arrowhead Mountain. Door onderweg af en toe te pauzeren krijg je een goede indruk van de magische invloed van de Snæfellsjökull gletsjer.

De 10 uur durende dagtour naar het Snæfellsnes schiereiland kost 109 euro voor volwassenen (18+) en 54,50 euro voor kinderen tussen de 12 en 17 jaar. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van een betalende volwassene.

De tour kun je online reserveren via de website van GetYourGuide. Je hebt de keuze uit twee vertrektijden en diverse dagen in de week. Het is ook mogelijk om tegen een kleine meerprijs van 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen, opgepikt te worden bij je hotel in plaats van bij het centrale ophaalpunt.

Klik hier om je georganiseerde tour te reserveren

Kirkjufell in IJsland

Vanuit Reykjavik: 11 uur durende dagtour naar schiereiland Snæfellsnes

Tijdens deze 11-uur durende dagtour vanuit Reykjavik ga je naar het schiereiland Snæfellsnes om de veelzijdige IJslandse natuur te beleven. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Je bezoekt charmante vissersdorpen, zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en Hellnar. Bewonder de spectaculaire bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij Djúpalónssandur en bekijk de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull.

De 11 uur durende dagtour naar het Snæfellsnes schiereiland kost 114,90 euro voor personen van 16 jaar en ouder en 69,90 euro voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar. Kinderen onder de 8 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van een betalende volwassene.

De tour kun je online reserveren via de website van GetYourGuide. Je hebt de keuze uit twee vertrektijden en diverse dagen in de week. Het is ook mogelijk om tegen een kleine meerprijs van 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen, opgepikt te worden bij een ophaallocatie in de buurt van je hotel in plaats van bij het centrale ophaalpunt.

Klik hier om je georganiseerde tour te reserveren

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren