Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
[the-subtitle]
Reykjavik

Noorderlicht cruise vanuit Reykjavik

Het noorderlicht, ook wel het aurora borealis genoemd, staat bekend als een van de meest magische natuurverschijnselen op aarde. Voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke en betoverende ervaring, biedt een noorderlicht cruise vanuit Reykjavik een onvergetelijke reis onder de Arctische hemel.

De combinatie van de kalme zee en de reflectie van het aurora borealis op het wateroppervlak creëert een betoverend schouwspel dat je zintuigen prikkelt en voor een onvergetelijke ervaring zorgt. De kleuren dansen en spelen boven je hoofd, van zachtgroen tot intens paars, en vormen een buitenaards tafereel dat moeilijk in woorden te vatten is. Terwijl het noorderlicht in IJsland boven je hoofd alle kanten op danst heb jij de kans om unieke foto’s te maken van dit magische natuurverschijnsel.

Ontdek het aurora borealis in Reykjavik tijdens een cruise

In de haven van Reykjavik stap je aan boord en ga je op een avontuur dat je dichter bij de dansende lichten brengt dan ooit tevoren. Omdat je het noorderlicht het beste kunt zien bij een geheel donkere hemel vaart de boot weg van de IJslandse hoofdstad zodat er zo min mogelijk last is van lichtvervuiling. Na ongeveer een half uur varen is het tijd om voor anker te gaan op open zee en te wachten op de eerste tekenen van het aurora borealis.

De beschikbare faciliteiten aan boord variëren afhankelijk van de geselecteerde noorderlicht cruise. In sommige gevallen kun je binnenshuis wachten in een verwarmde ruimte totdat de gids aankondigt dat het noorderlicht is begonnen. Voor andere boottochten is er helaas geen overdekte wachtruimte beschikbaar, maar bij de meeste noorderlicht cruises wordt een warme jas of overall verstrekt om ervoor te zorgen dat je niet koud wordt. Als je op een noorderlicht boottocht gaat, is het sowieso raadzaam om je warm aan te kleden. Op open zee kan het koud zijn en je staat soms lange tijd buiten op het dek te turen naar de hemel.

Hoewel er in de natuur nooit garanties zijn, zorgen de ervaren gids en kapitein er altijd voor dat ze het weer en de voorspelling nauwlettend in de gaten houden voorafgaand aan de tour. Op deze manier streven ze ernaar de kans op het waarnemen van het noorderlicht voor jou te maximaliseren. Veel aanbieders van noorderlicht boottochten bieden bovendien de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan een nieuwe noorderlicht cruise als je tijdens de eerste tour het noorderlicht niet hebt gezien.

Het Noorderlicht in IJsland

Noorderlicht boottocht vanuit Reykjavik

De haven van Reykjavik is een geliefde vertrekplaats voor noorderlicht boottochten. In de IJslandse hoofdstad is er aanzienlijke lichtvervuiling, wat de kans op het waarnemen van het noorderlicht aanzienlijk verkleint. Door de open zee op te varen, wordt de lichtvervuiling aanzienlijk verminderd, waardoor de kans op het aanschouwen van het noorderlicht aanzienlijk toeneemt.

Vanuit Reykjavik worden een groot aantal noorderlicht cruises aangeboden, waardoor het soms moeilijk kan zijn om de meest geschikte boottocht te selecteren. Om het kiezen eenvoudiger te maken, hebben wij de beste noorderlicht tochten van Reykjavik voor je op een rij gezet.

Noorderlicht tour vanuit Reykjavik met een jacht
Prijs per persoon: 79 euro
Duur van de boottocht: 2 uur
Klik hier om deze noorderlicht boottocht te boeken >

Noorderlicht rondvaart vanuit Reykjavik
Prijs per persoon: 69 euro
Duur van de boottocht: 2 uur
Klik hier om deze noorderlicht boottocht te boeken >

Noorderlicht cruise vanuit Reykjavik met de Elding II boot
Prijs per persoon: 83 euro
Duur van de boottocht: 2,5 uur
Klik hier om deze noorderlicht boottocht te boeken >

Noorderlicht jacht cruise
Prijs per persoon: 84 euro
Duur van de boottocht: 2,5 uur
Klik hier om deze noorderlicht boottocht te boeken >

Combinatiecruise walvissen spotten en noorderlicht
Prijs per persoon: 154 euro
Duur van de boottocht: 6 uur
Klik hier om deze noorderlicht boottocht te boeken >

Tags

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online