[the-subtitle]
Reykjavik

Papegaaiduikers spotten met de Puffin Watching Express

Wil je de bekendste vogel van IJsland, de papegaaiduiker van dichtbij bewonderen? Dat kan tijdens deze 1 uur durende Puffin Watching Express boottocht vanuit de oude haven van Reykjavik. Tijdens de boottocht zie je niet alleen deze fantastische en schattige vogels van dichtbij in hun natuurlijke habitat, je geniet ook nog eens van de schoonheid van de natuur van IJsland. Ook krijg je een uniek kijkje vanaf het water op de haven van Reykjavik en delen van de hoofdstad van IJsland.

Papegaaiduikers spotten vanuit Reykjavik

Nadat je uit de oude haven van Reykjavik bent gevaren neemt een ervaren gids je mee naar de omliggende Faxaflói-baai naar twee nabijgelegen eilanden, Lundey en Akurey. Deze eilanden voor de kust van IJsland zijn bedekt met kleine heuvels en hellingen. Ze staan bekend om de aanwezigheid van grote kolonies van de kleurrijke papegaaiduikers, die ook wel bekend staan als de clowns van de zee of de pinguïns van de lucht. Naast de papegaaiduiker kun je ook andere vogels spotten zoals de Noordse stormvogels, meeuwen, arctische sterns en zwarte zeekoeten.

Als de boot aangekomen is bij het eiland gaat de motor uit om de vogels niet teveel te storen tijdens het nestelen. Terwijl je de duizenden papegaaiduikers kunt bewonderen vertelt de ervaren gids je van alles over de unieke vogels en hun natuurlijke leefomgeving. Ook kun je vragen stellen over de papegaaiduikers.

De tocht wordt uitgevoerd met een oude houten boot, de Skúlaskeið, die liefdevol wordt aangeduid als “Old Skuli”. De boot is ruim genoeg voor 33 passagiers, maar niet al te groot om ervoor te zorgen dat je ervaring persoonlijk en comfortabel is. Kinderen onder de 12 jaar moeten aan boord van de boot verplicht een reddingsvest dragen. Aan boord zijn dekens beschikbaar voor als het koud wordt tijdens de trip. Ook kun je gratis gebruik maken van de verrekijkers aan boord.

Papegaaiduikers spotten in Reykjavik

Ticketprijzen voor de papegaaiduiker tour

De kosten voor de tour waarbij je gegarandeerd de Atlantische papegaaiduiker krijg te zien bedragen 39,17 euro voor volwassenen, kinderen tussen de 7 en 15 jaar betalen 19,59 euro voor de tour. Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis mee. Zie je tijdens de tour geen enkele papegaaiduiker? Dan mag je gratis mee met de volgende tour.

Je tickets voor de puffin express tour kun je direct online kopen via de website van Tiqets of via de website van GetYourGuide. Bij Tiqets heb je de optie om tegen een kleine meerprijs te kiezen voor een gratis annuleren optie waarbij je tot de dag voor de activiteit plaatsvindt tot 23:59 uur gratis te annuleren. Bij GetYourGuide kun je zonder extra kosten gratis annuleren tot 24 uur van te voren.

Klik hier om je Papegaaiduiker boottocht te reserveren

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren