[the-subtitle]

Vliegtijd IJsland: Hoe lang is het vliegen naar Reykjavik?

Ga je op vakantie naar IJsland voor het maken van een rondreis over het eiland of wil je een stedentrip naar Reykjavik gaan maken en wil je weten hoe lang de vliegtijd is naar IJsland vanaf Amsterdam? Of wil je weten hoe lang het duurt om vanuit Brussel naar de internationale luchthaven van IJsland te vliegen? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over de vliegtijden naar IJsland vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf en de vliegafstand naar IJsland.

Hoe lang is het vliegen naar IJsland?

Vanuit Nederland is het mogelijk om vanaf Amsterdam Schiphol naar IJsland te vliegen, vanuit België gaan er vluchten vanaf Brussel naar IJsland. Voor mensen uit Gelderland, Noord-Brabant en Limburg kan het vanwege de afstand naar Schiphol interessant zijn om vanaf Düsseldorf in Duitsland naar IJsland te vliegen. De vliegafstand naar IJsland vanaf Schiphol bedraagt 2014 kilometer, vanaf Brussel is de afstand naar IJsland 2150 kilometer. Vrijwel alle vluchten welke vanuit Nederland, België en Duitsland naar IJsland vliegen landen op Keflavík International Airport (KEF).

De officiële vluchttijden naar IJsland welke vermeld worden op je vliegticket, boekingsbevestiging of welke te zien zijn op de borden in de luchthaven zijn een benadering. Deze vluchttijden zijn gebaseerd op een gemiddelde vliegtijd waardoor je vlucht in de praktijk langer of korter kan zijn door allerlei omstandigheden.

Vliegtickets naar IJsland
Copyright image: Transavia

Vliegtijd naar Reykjavik in IJsland

Vanaf Schiphol bedraagt de vliegtijd naar Reykjavik in IJsland tussen de 3 uur en 3 uur en 15 minuten. De exacte vluchttijd is afhankelijk van het type toestel, de landingsbaan op Schiphol en de sterkte van de wind tijdens de vlucht. Vanaf Brussel bedraagt de vliegtijd naar Reykjavik in IJsland gemiddeld 3 uur en 15 minuten. Vanaf Düsseldorf duurt een vlucht naar Reykjavik gemiddeld 3 uur en 35 minuten.

De exacte vliegtijd naar IJsland hangt af van een aantal factoren. Ten eerste natuurlijk de luchthaven vanaf waar je naar het internationale vliegveld van IJsland vliegt en of het een rechtstreekse vlucht is of een vlucht met een tussenlanding. Ook het type toestel waarmee je vliegt heeft invloed op de duur van de vlucht. De weersomstandigheden in Nederland en IJsland kunnen ook invloed hebben op de vliegtijd naar IJsland samen met de drukte op de luchthaven van vertrek en/of aankomst. Soms moet een vliegtuig door drukte op de landingsbanen wachten voordat het mag op stijgen of landen. Daarnaast kan je vlucht naar IJsland zomaar 15 tot 20 minuten langer duren als er op Schiphol opgestegen moet worden vanaf de Polderbaan. De Polderbaan heeft vanwege de ligging ver van de terminal een langere taxitijd dan bijvoorbeeld de Aalsmeerbaan welke vlakbij de terminal ligt.

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden