[the-subtitle]
West-IJsland

Bridge between continents

Dat IJsland een bijzonder land is met vele natuurlijke hoogtepunten moge duidelijk zijn. Het land dat is ontstaan door vulkanische activiteiten ligt precies op de Midden-Atlantische rug, een bergrug die grotendeels onder water ligt en het scheidingsgebied is van de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen. Op deze twee platen liggen de continenten van Noord-Amerika en Europa.

De twee tektonische platen schuiven langzaam uit elkaar, gemiddeld zo’n 2 centimeter per jaar, en op slechts enkele plekken ter wereld komen deze twee platen boven water. IJsland is één van die gebieden waar de Midden-Atlantische rug boven water te bewonderen is. De Midden-Atlantische bergrug is de langste bergrug van de wereld en strekt zich uit van het noordpoolgebied tot Antarctica.

Bridge between two continents

Doordat de twee tektonische platen waarop Europa en Noord-Amerika liggen uit elkaar drijven is er in de loop der jaren op het schiereiland Reykjanes in het zuid westen van IJsland een ruim 15 meter brede kloof ontstaan. Over de kloof is een 18 meter lange brug aangelegd welke bekend staat als de Bridge Between Two Continents of de brug tussen de continenten. Dankzij deze brug heb je de mogelijkheid om symbolisch in enkele minuten te voet de oversteek te maken van Europa naar Noord-Amerika en weer terug. En dat zonder paspoortcontrole!

Bridge between continents in IJsland

Hoe kom je bij de brug tussen de continenten?

De brug tussen de continenten ligt in het Reykjanes Geopark op het Reykjanes (Reykjanes Peninsula) schiereiland in Sandvík, vlakbij Gunnuhver en Keflavik in het zuidwesten van IJsland langs de weg 425. Die laatste plaats is vooral bekend vanwege het internationale vliegveld van IJsland. Gunnuhver is de grootste geothermische zone van IJsland met een exotisch landschap van modderpoelen, uitgestrekte lava landschappen en stomende heetwaterbronnen waar kokend heet water uit de aarde spuit.

Vanaf het vliegveld ben je in iets minder dan 20 minuten bij de brug. Vanuit Reykjavik duurt het ongeveer 50 minuten om naar de brug te rijden. Een bezoek aan de brug is goed te combineren met de Blue Lagoon die op 25 minuten rijden van de brug ligt. Vergeet ook niet langs de Gunnuhver Hot Springs te gaan als je een bezoek brengt aan de Bridge between two continents, deze heetwaterbron ligt op nog geen 10 minuten rijden van de brug en geeft je de mogelijkheid om heel dichtbij diverse warmwater bronnen te komen.

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden