[the-subtitle]
Reykjavik

Helikoptervlucht in IJsland

In IJsland kun je veel activiteiten ondernemen die je de rest van je leven bijblijven. Zo kun je gaan duiken tussen twee continenten, walvissen gaan spotten op zee of een wandeling maken over een gletsjer. Maar je kunt ook het land van vuur en ijs vanuit de lucht gaan bekijken tijdens een helikoptertour over het indrukwekkende uitgestrekte landschap en de adembenemende natuur van IJsland. Een ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Goedkoop is een heli vlucht in IJsland niet, maar dan krijg je ook wat! Helikoptervluchten over IJsland zijn een geweldige manier om het bijzondere eiland te ontdekken en de prachtige natuurlijke landschappen vanuit de lucht te verkennen. Zie vanuit een vogelperspectief onder andere warmwaterbronnen, spuitende geisers,de wilde watervallen, gigantische gletsjers en prachtige uitgestrekte lavavelden. Of vlieg over een actieve vulkaan en zie vanuit de lucht het lava meter hoog uit de grond spuiten.

Beste tijd om een helikoptertocht in IJsland te maken

Veel mensen vragen zich af wat de beste tijd is om een helikoptertocht in IJsland te gaan maken. In principe kun je het hele jaar door een helikoptervlucht over IJsland maken, mits het weer het toelaat. Bij harde wind, hevige regen of sneeuw kan het zijn dat het niet veilig genoeg is om met een helikopter de lucht in te gaan.

Ieder seizoen in IJsland heeft zijn eigen charme en schoonheid. Zo kun je in de winter het landschap van IJsland bewonderen terwijl het bedekt is met ijs en sneeuw. Zo kun je in de wintermaanden onder andere de bevroren watervallen en de met sneeuw bedekte lavavelden vanuit een vogelperspectief bewonderen. In de lente en zomer ziet het landschap van IJsland er compleet anders uit en kun je onder andere kleurrijke bloemen en het groene mos op de lavavelden bekijken. Of vlieg midden in de nacht over IJsland terwijl het gewoon licht is dankzij de middernachtzon.

Een onvergetelijke helikoptervlucht over IJsland boeken

Wil je het land van vuur en ijs ook van bovenaf bekijken? Er zijn verschillende helikoptervluchten in IJsland te boeken. Het verschil zit hem vooral in de locatie waar je heen vliegt en de duur van de helikoptertour. Hieronder hebben wij de beste helikoptertours in IJsland voor je op een rijtje gezet.

Helicoptervlucht IJsland

Panoramische helikoptervlucht over Reykjavik met landing

De panoramische helikoptervlucht over Reykjavik met landing is de goedkoopste helikoptertocht in IJsland en geeft je een panoramisch uitzicht over Reykjavik tijdens een helikoptervlucht van 30 tot 45 minuten. Tijdens de vlucht zie je enkele historische attracties zoals de Harpa Concert Hall en de Hallgríms-kerk. De helikoptervlucht is inclusief een landing op een bergtop waar je een spectaculair uitzicht over de stad hebt.

Duur van de heli tour: 40 minuten
Prijs per persoon: 273 euro
Opstap locatie: Binnenlandse luchthaven van Reykjavik

Klik hier om deze helikoptertour in IJsland te reserveren

Helikoptertour over de vulkaanuitbarsting in IJsland

De helikoptertour over de vulkaanuitbarsting is zonder twijfel de mooiste helikoptertour die je in IJsland kunt boeken en een ervaring die je niet snel zult vergeten! IJsland is de enige plek ter wereld waar je kunt vliegen over een actieve vulkaangebied en met eigen ogen de vulkaan met het spuwende lava kunt bewonderen vanuit de lucht.

De helitour begint met een vlucht over het schiereiland Reykjanes waar je bij de zwarte, gestolde lavavelden kunt zien hoe de lava zich een weg heeft gebaand door de natuur. Daarna is het tijd om de actieve vulkaan Fagradalsfjall te bekijken en als je geluk hebt zie je het lava omhoog spuwen.

Onderweg terug naar Reykjavik krijg je ook nog een mooi zicht op de omgeving rondom de hoofdstad en het schiereiland Reykjanes, inclusief de groene berg Esja en de schitterende Faxafloi-baai. De totale duur van de tour is ca. 45 tot 60 minuten waarvan 30 minuten helikoptervlucht.

Duur van de heli tour: 30 minuten
Prijs per persoon: 449 euro
Opstap locatie: Binnenlandse luchthaven van Reykjavik

Klik hier om deze helikoptertour in IJsland te reserveren

De klifbrekkufossar waterval in oost IJsland

Helikopter tour over de geothermische bronnen in IJsland

De helikoptertour langs de geothermische bronnen vertrekt vanaf het vliegveld van Reykjavik op slechts 5 minuten rijden van het centrum van Reykjavik. Nadat je opgestegen bent krijg je eerst een korte tour langs de IJslandse hoofdstad om vervolgens richting de geothermische bronnen van IJsland te vliegen. Onderweg vlieg je onder andere over kleurrijke bergketens, lavavelden en kraters.

De totale excursie duurt 50 tot 60 minuten waarvan een helicoptervlucht van 25 tot 35 minuten en een landing van 15 minuten op een afgelegen geothermisch gebied op een oude vulkaan.

Duur van de heli tour: 50 tot 60 minuten
Prijs per persoon: 368 euro
Opstap locatie: Binnenlandse luchthaven van Reykjavik

Klik hier om deze helikoptertour in IJsland te reserveren

Helikoptertour van 2 uur over IJsland met 2 landingen

Wil je zoveel mogelijk zien van IJsland tijdens je helikopter tocht? Dan is deze 2 uur durende helikoptertocht inclusief 2 landingen de beste keuze.

De Tales of Fire and Ice Tour combineert de twee populairste tours tot één helikoptervlucht. Vanaf de luchthaven van Reykjavik vlieg je naar de Þórisjökull-gletsjer voor de eerste landing. Tijdens de reis naar de gletsjer vlieg je over de hoogste, meest oogverblindende waterval van heel IJsland; de beroemde Glymur! Na de landing op de gletsjer heb je de mogelijkheid om de gletsjer te gaan ontdekken en te genieten van het prachtige uitzicht.

Na de gletsjer landing is het tijd om over het het Þingvellir National Park op de Gouden Cirkel te vliegen. Daarna vliegt de piloot door naar de tweede landingsplek in het geothermische gebied Hengill. Het gebied dankt zijn naam aan de Hengill-vulkaan, die in een afgelegen vallei ligt die alleen toegankelijk is met een helikopter of een wandeling. De vallei heeft warmwaterbronnen en kokende modderpotten waar je naartoe kunt lopen en van heel dichtbij kunt observeren.

Duur van de heli tour: 2 uur
Prijs per persoon: 938 euro
Opstap locatie: Binnenlandse luchthaven van Reykjavik

Klik hier om deze helikoptertour in IJsland te reserveren

Helikoptertocht inclusief quad tour

Verken IJsland vanaf de grond en vanuit de lucht op deze combinatietour met quads en helikopter. Beleef een spannende verkenning door de IJslandse wildernis.

Deze tocht begint aan de rand van Reykjavik met een quad tour via onder andere de rotsachtige paden naar het Hafravatn-meer. Nadat je langs de oevers bent gereden, begin je aan een gewaagde beklimming van de Reykjavik Peak. Op de top wordt er een stop gemaakt om foto’s te maken van de kleurrijke daken van Reykjavik, het glinsterende water van de Faxaflói-baai en de vlakke berg Esjan. Hierna is het tijd voor de vlucht met de helikopter over IJsland die ongeveer 1 uur duurt. De helikoptervlucht laat je enkele hoogtepunten van IJsland zien en is inclusief een landing bovenop een bergtop.

Duur van de heli en quad tour: 5 uur
Prijs per persoon: 448 euro
Opstap locatie: Binnenlandse luchthaven van Reykjavik

Klik hier om deze helikoptertour in IJsland te reserveren

Helikoptervlucht vanuit Reykjavik naar Hengill met landing

Vlieg over met lava bedekte velden, basaltbergen en stomende warmwaterbronnen tijdens deze helikoptervlucht vanuit Reykjavik naar Hengill.

De heli vlucht neemt je mee op een magische reis over het Hellisheiði-plateau, het meest actieve vulkanische gebied van IJsland. Aangekomen in het gebied is het tijd voor een landing in het geothermische gebied van Hengill dat is vernoemd naar de Hengill-vulkaan. Hier krijg je de kans om het gebied te gaan ontdekken en om mooie foto’s te maken.

De totale duur van de tour is 50 tot 60 minuten, waarvan 25 tot 35 minuten voor de helikoptervlucht en ongeveer 15 minuten voor de landing op een geothermisch gebied.

Duur van de helikoptertour: 1 uur
Prijs per persoon: 535 euro
Opstap locatie: Binnenlandse luchthaven van Reykjavik

Klik hier om deze helikoptertour in IJsland te reserveren

Copyright header image: Copyright image: Johann Ragnarsson / Shutterstock.com

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren