[the-subtitle]
West-IJsland

Kópavogskirkja kerk

De Kópavogskirkja is een kerk in Kópavogur, een plaatsje even buiten Reykjavik. De kerk is gelegen op de Borgarholt-heuvel op de top van Kársnes en biedt door de ligging een geweldig uitzicht over Kópavogur, Reykjavík en de omgeving.

De kerk is in een opvallende moderne stijl gebouwd die ongebruikelijk is voor IJsland. De bouw van de kerk is gestart in 1958 en op 16 december 1963 werd de kerk officieel geopend. Architect Hörður Bjarnason heeft samen met Ragnar Emilsson deze kerk ontworpen. De opvallende bouwstijl met de dwarsdoorsnede van twee brede bogen met aan elke zijde kleinere bogen die eronder uitstrekken. Door het opvallende uiterlijk trekt de krek veel aandacht van toeristen.

Kópavogskirkja kerk in IJsland

Rondleiding door de kerk

Binnen in de kerk is er een altaarstuk te vinden dat in 1990 werd opgericht en door kunstenaar Steinunni Þórarinsdóttir is ontworpen. In de kerk zijn verder diverse kunstwerken te vinden van de in 1975 overleden kunstenaar Barbara Árnason . Ook beeldhouwer Gerður Helgadóttir, tevens overleden in 1975, ontwierp enkele kunstwerken in de kerk.

Het is mogelijk om de kerk te bezoeken tijdens een georganiseerde tour. Kijk op de website van Visit Reykjavik voor meer informatie over de guided tours in de Kópavogskirkja Church.

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren