[the-subtitle]
Reykjavik

Stadswandeling in Reykjavik

Leer Reykjavik kennen tijdens een Reykjavik wandeltocht door het centrum van de stad. Samen met een gids ga je op pad door de IJslandse hoofdstad en zie je niet alleen de bekende bezienswaardigheden in Reykjavik maar ook de plekken die niet bekend zijn bij het grote publiek. Loop onder andere door de charmante straten van de wijk Thingholt. Bezoek het parlement Althing in IJsland, ‘s werelds oudste wetgevende macht en bewonder het concertcentrum Harpa aan de waterkant van de oude haven.

Benieuwd welke stadswandelingen je in Reykjavik kunt doen? Wij hebben de beste Reykjavik stadswandelingen voor je op een rijtje gezet.

Wandeltocht in Reykjavik met een Viking

Ga van de gebaande paden af met een plaatselijke gids op een leuke 2 uur durende wandeltocht door Reykjavik. Voel de geschiedenis van IJsland tot leven komen terwijl je leuke dingen over IJsland leert, inclusief haar mythen en legenden.

Daarnaast verken je een aantal van de bekende bezienswaardigheden in het centrum van de IJslandse hoofdstad waaronder de Harpa Concert Hall, de oude haven van Reykjavik, de opvallende Hallgrímskirkja kerk en nog veel meer leuke spots. Je Viking gids laat je ook kennis maken met enkele verborgen, plaatselijke plekjes buiten het toeristische circuit die je op eigen houtje nooit zou vinden – zoals het huis van een Elf.

Prijzen van de Viking wandeltocht in Reykjavik
De wandeltocht met een gids door Reykjavik kost 39 euro per persoon (16 jaar en ouder), de prijs voor kinderen tussen de 7 en 15 jaar bedraagt 22 euro en kinderen onder de 7 jaar zijn gratis. De tickets voor de Reykjavik stadswandeling kun je online reserveren via de website van Tiqets. Betalen kan eenvoudig in euro’s met onder andere iDeal zodat je geen last hebt van de wisselkoers van de IJslandse kroon of bijkomende kosten in verband met een betaling in vreemde valuta.

Klik hier om deze stadswandeling in Reykjavik te reserveren

Bezienswaardigheden in Reykjavik

Folklore city tour Reykjavik

IJsland wordt ook wel het Land van de Sagen genoemd en tijdens deze Folklore wandeling krijg je veel interessante verhalen te horen over de verborgen mensen en wezens van IJsland. Tijdens de 90 minuten durende stadswandeling kom je alles te weten over IJslandse trollen, elfen trollen, spoken, en unieke watermonsters. Ook de 13 kerstmannen (de Yule Lads) en de kinderetende trol genaamd Grýla komen aan bod tijdens de wandeling.

Daarnaast krijg je ook een inleiding in IJslandse magie en de runen van vroeger. Op de lange winteravonden in IJsland was verhalen vertellen het voornaamste vermaak voor de mensen, dus het is niet gek dat IJslanders gek zijn sprookjesboeken. De geschiedenis van het land op het gebied van verhalen vertellen beïnvloedde zelfs J.R.R. Tolkien’s The Lord of the Rings en The Hobbit! Tijdens de Reykjavik Folklore Wandeltocht hoor je over enkele van de leuke overeenkomsten tussen zijn magische werelden en die van IJsland.

Prijzen van de Folklore wandeltocht
De stadswandeling door Reykjavik met een gids kost 35 euro per persoon (16 jaar en ouder), de prijs voor kinderen tussen de 7 en 15 jaar bedraagt 19 euro en kinderen onder de 7 jaar zijn gratis. De tickets voor de Reykjavik stadswandeling kun je online reserveren via de website van Tiqets.

Klik hier om deze stadswandeling in Reykjavik te reserveren

Reykjavik, de hoofstad van IJsland

Reykjavik Food Lovers Tour

Geniet van traditionele IJslandse gerechten met een deskundige plaatselijke gids tijdens de drie uur durende Reykjavik Food Lovers wandeling. Samen met een ervaren gids ga je met een kleine groep van maximaal 12 personen op een culinaire tocht door het centrum van Reykjavik. Wie je gids ook is, je kunt er met een gerust hart van genieten want elk van hen is afgestudeerd aan de Gidsenschool van IJsland, maar wat nog belangrijker is: ze weten hoe ze moeten entertainen en onderwijzen tegelijk.

Tijdens deze tour krijg je de kans om het echte authentieke eten van IJsland uit te proberen. In totaal krijg je 10 verschillende traditionele gerechten uit de IJslandse keuken voorgeschoteld en je zult zeker niet teleurgesteld worden door de kwaliteit van de restaurants die je bezoekt. Naast de gerechten krijg je ook een rondleiding door het oude centrum van Reykjavik en leer je leuke dingen over de IJslandse hoofdstad. Ook krijg je leuke tips over eet- en drinkplekjes voor de rest van je verblijf in Reykjavik.

Prijzen van de Food Lovers Tour
De Food Lovers Tour kost 105 euro per persoon en is inclusief 10 IJslandse gerechten en een wandeling met gids door het centrum van de IJslandse hoofdstad. De tickets voor de Food Lovers Tour kun je online reserveren via de website van Tiqets.

Klik hier om deze stadswandeling in Reykjavik te reserveren

Copyright header image: Oleg Senkov / Shutterstock.com

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren