[the-subtitle]
Noord-IJsland

Forest Lagoon

De Forest Lagoon in het noorden van IJsland is zonder twijfel de mooiste warmwaterbron van heel IJsland. De ligging van de lagune is schitterend, de Forest Lagoon ligt midden in de natuur in het bos tussen de berken en pijnbomen. Terwijl je heerlijk in het warme water ligt te baden heb je uitzicht over de fjorden van Noord IJsland en de nabijgelegen stad Akureyri.

Geothermische infinity pool

In tegenstelling tot veel geothermische warmwaterbronnen in IJsland is de Forest Lagoon enorm. Het complex heeft een omvang van bijna 10.000 vierkante meter en beschikt over een infinity pool van 530 vierkante meter groot met twee barretjes in het water. Daarnaast zijn er ook nog twee kleinere natuurlijke buitenbaden te vinden, eentje van 53 vierkante meter groot gevuld met koud water van 11 graden Celsius en eentje met extra warm water van 40 graden Celsius.

Daarnaast kun je ontspannen in de sauna waar de temperatuur rond de 80 graden celsius ligt. Vanuit de sauna heb je een schitterend uitzicht over de Eyjafjörður fjord en de omliggende bergen. Om de Forest Lagoon exclusief te houden mogen er maximaal 200 gasten tegelijkertijd naar binnen om te genieten van het warme genezende water van de Forest Lagoon.

De zwembaden van de Forest Lagoon worden verwarmd met het natuurlijke geothermische water afkomstig uit de de berg Vaðlaheiði die achter de Forest Lagoon ligt. Per toeval kwamen bouwvakkers in 2014 deze warmwaterbron tegen toen ze een tunnel aan het boren waren. Na deze ontdekking is de bouw gestart van de Forest Lagoon en gingen in 2022 de deuren open van de geothermale infinity pools. Voor de aanleg van de Forest Lagoon zijn dezelfde architecten ingehuurd die ook de beroemde Blue Lagoon in het zuidwesten van IJsland gebouwd hebben.

De Forest Lagoon in IJsland
Copyright image: Forest Lagoon

Tickets voor de Forest Lagoon

De entree voor de Forest Lagoon bedraagt 5990 IJslandse kronen (ongeveer 40 euro) voor volwassen en kinderen van 16 jaar en ouder. Entree voor kinderen tussen de 6 en 15 jaar kost 2990 ISK (ongeveer 20 euro) en de entree voor 67 jaar en ouder is 4490 ISK (ongeveer 33 euro).

Een entree inclusief een drankje kost 7150 ISK, wat omgerekend 48 euro is. Je kunt je tickets online reserveren via de website van de Forest Lagoon. Handdoeken zijn niet inbegrepen bij de entreeprijs. Wil je handdoeken huren? Dan kost dit 900 ISK (+/- 6 euro) per persoon.

Waar ligt de Forest Lagoon?

De boslagune van Forest Lagoon ligt in het plaatsje Eyjafjarðarsveit op slechts een paar minuten rijden van Akureyri, de hoofdstad van noordelijk IJsland. De internationale luchthaven van de stad Akureyri ligt op slechts 7 minuten rijden. Wil je vanuit Reykjavik de Forest Lagoon bezoeken? De rit van 391 kilometer duurt ongeveer 5 uur, of 45 minuten met het vliegtuig. Vanuit Egilstaðir ben je in ongeveer drie uur bij de Forest Lagoon.

De Forest Lagoon is zeven dagen in de week geopend van 10.00 uur ‘s ochtends tot 24.00 uur’ s avonds waarbij je ieder half uur een tijdvak kunt kiezen om de geothermische baden te bezoeken. Meer informatie over de geothermische baden van de Forest Lagoon kun je bekijken op de website: www.forestlagoon.is.

Copyright header image: Forest Lagoon

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren