[the-subtitle]
West-IJsland

Secret Lagoon

De Secret Lagoon (Gamla Laugin in het IJslands) is een natuurlijke warmwaterbron in het plaatsje Flúðir in West-IJsland. Je kunt hier heerlijk badderen in het warme water wat het gehele jaar door een temperatuur heeft van 38 tot 40 graden.

Het water in de Secret Lagoon komt uit de omliggende heetwaterbronnen. Het water wordt continue vers aangevoerd zodat het water in het bad altijd schoon en vers is. De Secret Lagoon is het oudste buitenbad van IJsland en is al sinds 1891 een populaire plek voor IJslanders om te genieten van de natuurlijke hotspring.

In tegenstelling tot de Blue Lagoon, die erg commercieel is ingesteld, is de Secret Lagoon nog niet echt bekend bij het grote publiek. Hierdoor is de hotspring een stuk rustiger waardoor je in alle rust kunt genieten van het warme water en het uitzicht over het landschap. Doordat de Secret Lagoon niet zo commercieel is, zijn de voorzieningen bij de geothermische bron wel een stuk minder dan die bij de Blue Lagoon. Er zijn kleedruimtes aanwezig en er is een klein winkeltje, maar een uitgebreid restaurant of spa vind je er niet.

De Secret Lagoon in IJsland
Copyright image: Secret Lagoon Iceland

Tickets voor de Secret Lagoon

Tickets voor de Secret Lagoon in IJsland kosten 20,50 euro voor personen van 15 jaar en ouder, kinderen onder de 14 jaar hebben gratis entree bij begeleiding van een volwassene en personen van 67 jaar en ouder betalen 15 euro entree. De prijs is inclusief toegang tot het bad en de omkleedruimtes, lockers en douches. Zwemkleding en handdoeken kunnen indien gewenst ter plaatse worden gehuurd.

De tickets voor de Secret Lagoon kun je eenvoudig vooraf via internet reserveren via de website van GetYourGuide. Hier kun je eenvoudig en snel in euro’s betalen zodat je geen last hebt van de wisselkoers van de euro ten opzichte van de IJslandse kroon en eventuele bijkomende kosten van je bank in verband met een betaling in vreemde valuta.

Klik hier om je Secret Lagoon tickets te reserveren

De Secret Lagoon in IJsland
Copyright image: Secret Lagoon Iceland

Hoe kom ik bij de Secret Lagoon?

De natuurlijke hotsprings van Secret Lagoon liggen in het plaatsje Fludir op de Golden Circle route en 110 kilometer / 1 uur en 30 minuten rijden van Reykjavik. Je kunt de Secret Lagoon dus goed combineren met de andere bezienswaardigheden van de Golden Circle zoals de Geysir geiser en de Gullfoss waterval. De Gullfoss watervallen liggen op slechts 30 minuten rijden van de Secret Lagoon en de Faxi waterval ligt op 14 minuten rijden van de warmwaterbron. Maar trek er niet te weinig tijd voor uit, het is zeker de moeite waard om een ochtend of middag even tot rust te komen in het warme water van de geheime lagoon.

Rondom de heetwaterbronnen van de Secret Lagoon vind je ook tal van andere geothermische activiteiten. Zoals de Litla Geysir waar iedere 5 minuten kokend water uit de grond omhoog spuit.Of bezoek de Geysir geiser, de grootste geiser van IJsland.

Zoals de naam al doet vermoeden is het een geheimen warmwaterbron en de mensen hier willen dat graag zo houden. De Secret Lagoon staat hierdoor niet goed aangegeven bij de weg en de afslag naar Fludir ben je zo voorbij. Het is dan ook aan te raden om op je navigatie via je navigatiesysteem of telefoon te rijden.

De Secret Lagoon is in het winterseizoen dat loopt van 1 oktober tot 31 mei, geopend van 10:00 tot 19:00 uur. In het zomerseizoen dat loopt van 1 juni tot 30 september is het warmwaterbad geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Op 24 en 31 december is de Secret Lagoon geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

De Secret Lagoon in IJsland
Copyright image: Secret Lagoon Iceland

Goed om te weten voor je bezoek aan de Secret Lagoon

Als je een bezoek brengt aan de Secret Lagoon zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden:

  • Voordat je je zwemkleding aantrekt is het verplicht om te douchen. In IJsland is het een gewoonte dat je voordat je gaat zwemmen naakt doucht en je eigen met douchegel wast. De openbare zijn gescheiden in een mannen en vrouwen gedeelte. IJslanders vinden goede hygiëne erg belangrijk en daarom is het naakt douchen vooraf verplicht bij alle openbare zwembaden. Mede doordat het water geen chloor bevat vinden ze het erg belangrijk dat je schoon het water in gaat.
  • Het water van de Secret Lagoon wordt op natuurlijke wijze verwarmd en schommelt hierdoor tussen de 38 en 40 graden. Je voelt het temperatuurverschil vaak ook als je door het bad zwemt.
  • De Secret Lagoon is vrij basic, wat zo zijn charmes heeft. Verwacht hierdoor geen luxe restaurants bij het zwembad zoals de Blue Lagoon dat heeft, maar meer een simpele ruimte waar je iets kunt drinken of eten.
  • Neem je eigen slippers en handdoeken (liefst meerdere) mee. Dat bespaart je geld omdat je ze anders ter plaatse moet reserveren.
  • Door de groeiende populariteit van de Secret Lagoon is het raadzaam altijd vooraf te reserveren en online tickets te kopen via de website van GetYourGuide.

Copyright header image: Secret Lagoon Iceland

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren