Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
[the-subtitle]
West-IJsland

Snorkelen in de Silfra kloof

De Silfra kloof, ook wel bekend als de Silfra Fissure of de Silfra Hall, is één van de verborgen parels van IJsland en is een populairste plekken in IJsland om te snorkelen en duiken. De Silfra kloof wordt één van de mooiste verborgen parels van IJsland genoemd omdat de kloof onder water ligt in het Þingvallavatn meer in het Þingvellir Nationaal Park.

De kloof is een populaire plek in IJsland voor toeristen omdat het de enige plek ter wereld is waar je kunt gaan snorkelen of duiken tussen twee continenten in! Voor veel toeristen is het duiken of snorkelen in de Silfra kloof dan ook één van de hoogtepunten van IJsland die ze niet willen missen tijdens hun rondreis op IJsland.

Snorkelen en duiken in de Silfra kloof in het Þingvellir Nationaal park in IJsland

Snorkelen in schitterend blauw water

In de Silfra kloof krijg je een snorkelervaring die nergens ter wereld zo uniek is! De Silfra kloof is erg populair door het water in de kloof. Het water in de kloof is namelijk helderblauw waardoor het mogelijk is om 100 tot 150 meter ver te kijken onder water. Het water behoort bovendien tot het schoonste water van de wereld. Een unieke plek dus om te snorkelen of duiken.

Het schitterende blauwe water in de kloof is zo extreem helder doordat het smeltwater is van de gletsjer en ijskoud is en het wordt aangevoerd door het poreuze lavagesteenten en komt in het meer via ondergrondse putten. Hierdoor wordt het water heel goed gefilterd van alle vuiligheid. De temperatuur van het water is gedurende het hele jaar door rond de 2 tot 4 graden Celsius, geen temperatuur dus om zonder speciale uitrusting te gaan zwemmen.

In de kloof is er een stroming die richting het meer sterker wordt. Zonder de juiste voorbereiding en begeleiding kun je met deze stroom meegetrokken worden richting het meer. Door de omvang van het meer, de lage temperaturen van het water en de wisselvallige weersomstandigheden in IJsland kan dit fataal aflopen. Het is daarom dan ook strikt verboden om zonder begeleiding of toestemming van de Thingvellir Service Desk te gaan snorkelen of duiken in de Silfra kloof.

Klik hier om je georganiseerde Silfra snorkeltour te reserveren

Snorkelen tussen twee continenten

De beste manier om het unieke water in de Silfra kloof te gaan ontdekken is door te gaan snorkelen in het water. Als je gaat snorkelen ga je onder begeleiding van een ervaren gids via een platform in het water de kloof in. Voordat je daadwerkelijk het water in gaan, krijg je een uitgebreide briefing over de kloof van een ervaren gids plus een beknopte veiligheidsbriefing. Van de gids krijg je ook de noodzakelijke uitrusting om te gaan snorkelen in het ijskoude water. Je uitrusting bestaat onder andere uit een droogpak met daaronder een isolerende jumpsuit, een lange onderbroek, dikke warme sokken, handschoenen en natuurlijk je duikbril, snorkel en zwemvliezen.

Als je alle snorkel uitrusting hebt aangetrokken is het tijd om het water in te gaan. Zodra je het water in bent gegaan zul je onmiddellijk onder de indruk zijn van de schitterende tinten blauw die onder water overheersen in de kloof. Dit in combinatie met de met algen begroeide felgroene, goudgele en oranjegekleurde rotsen en grillige wanden zorgen voor een uniek kleurenpalet die je nergens anders ter wereld zult tegenkomen. Een magische ervaring de je niet snel zult vergeten.

Terwijl je boven de enorm diepe kloof drijft kun je op sommige punten van de kloof beide wanden aanraken, zo hou je met de ene hand de Noord-Amerikaanse en met de andere de Euraziatische tektonische platen vast. Dit is één van de redenen waarom het zo populair is om in het Þingvellir Nationaal Park te gaan snorkelen in de Silfra kloof.

De Silfra kloof in het Þingvellir Nationaal park in IJsland

Georganiseerde snorkel excursie naar de Silfra kloof

Omdat het alleen toegestaan is om onder begeleiding te snorkelen en te duiken in de Silfra kloof zijn er veel aanbieders te vinden die een snorkeltrip naar de kloof aanbieden. Veel aanbieders bieden de tour aan vanuit Reykjavik waarbij je met een bus vanuit de hoofdstad naar de kloof wordt gebracht, andere tours beginnen bij het parkeerterrein in het nationaal park waarbij je zelf met eigen vervoer dient te komen. Hieronder hebben wij de beste georganiseerde snorkeltours en snorkel excursies naar de Silfra kloof voor je op een rijtje gezet.

Als je opgehaald wordt in Reykjavik duurt de rit naar het Thingvellir nationaal park ongeveer één uur. Afhankelijk van de tijd van het jaar word je vroeg in de ochtend opgehaald bij je accommodatie of in het begin van de middag. Onderweg krijg je een uitleg krijgt over het park, de omgeving en de komende activiteit. Eenmaal bij het park aangekomen begint de briefing en kun je jezelf gaan voorbereiden op het zwemmen in de kloof. Hieronder hebben wij de beste snorkel excursies naar de Silfra kloof voor je op een rijtje gezet.

Vanuit Reykjavik: Silfra Hall snorkeltrip van een halve dag
Prijs vanaf 135 euro per persoon
Duur van de tour: 2 – 4 uur
Klik hier om deze tour online te reserveren >>

Snorkelen in de Silfra kloof met onderwaterfoto’s
Prijs vanaf 139 euro per persoon
Duur van de tour: 3 uur
Klik hier om deze tour online te reserveren >>

Snorkelen in de Silfra kloof met ophaalservice en foto’s
Prijs vanaf 179 euro per persoon
Duur van de tour: 4 uur
Klik hier om deze tour online te reserveren >>

Vanuit Reykjavík: Gouden Cirkel met snorkelen in de Silfra kloof
Prijs vanaf 197 euro per persoon
Duur van de tour: 10 uur
Klik hier om deze tour online te reserveren >>

Vanuit Reykjavik: snorkelen bij de Silfrakloof & bezoek lavagrot

Prijs vanaf 205 euro per persoon
Duur van de tour: 9 uur
Klik hier om deze tour online te reserveren >>

Leidarendi Lava Caving (speleologie) & snorkelen in de Silfra kloof
Prijs vanaf 259 euro per persoon
Duur van de tour: 7 uur
Klik hier om deze tour online te reserveren >>

Tags

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online