Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
[the-subtitle]
Zuid-IJsland

IJsklimmen op de Sólheimajökull gletsjer

Vind je een wandeling over de Sólheimajökull gletsjer niet spannend genoeg? Dan kun je er ook voor kiezen om te gaan ijsklimmen op de Sólheimajökull gletsjer. Deze tour op één van de grootste gletsjers van IJsland is een beginners- of introductieniveau, er zijn dus geen speciale vaardigheden nodig waardoor de tour voor iedereen geschikt is. De tour is enkel niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen onder de 10 jaar.

Op de gletsjer kun je een eenvoudige ijsmuur beklimmen om hier de basisvaardigheden en technieken van ijsklimmen te leren. Hierna is het tijd voor het echte werk en krijg je de kans om op drie verschillende locaties op de gletsjer te klimmen waaronder een mooie muur of een gat, ook wel een mulan genoemd, waar je in kunt klimmen om vervolgens omhoog te klimmen.

Kosten van de ijsklimtour op de Sólheimajökull gletsjer
De unieke ijsklimtour op de schitterende Sólheimajökull gletsjer kost 183 euro voor volwassenen (18 jaar en ouder), voor kinderen tussen de 10 en 18 jaar oud kost de tour 148 euro. De ijsklimtour kun je online reserveren via de website van GetYourGuide of via deze link.

De ijsklimtours worden, mits het weer op de gletsjer het toelaat, dagelijks georganiseerd om 9 uur in de ochtend. De tour duurt in totaal vier uur.

Klik hier om je ijsklim excursie op de Sólheimajökull te reserveren

Gletsjerwandeling maken in IJsland

Privé ijsklim tocht op de Sólheimajökull gletsjer

Wil je het ijsklimmen onder de knie krijgen zonder dat er andere mensen deelnemen aan de tour? Dan kun je ervoor kiezen voor een privé tour waarbij je samen met een ervaren gids op tour gaat naar de gletsjer.

Tijdens de tocht leer je verschillende technieken van een gekwalificeerde instructeur en voel de adrenaline terwijl je het ijs bestijgt. Leer hoe je veilig een IJslandse gletsjer kunt beklimmen en voel de adrenalinestoot terwijl je deze nieuwe vaardigheid onder de knie krijgt

Na een korte belangrijke demonstratie over het juiste gebruik van de gletsjeruitrusting mag je zelf de schitterende gletsjer op om te gaan klimmen. Wandel tussen diepe kloven, verbazingwekkende ijsformaties, grillige bergkammen en huiveringwekkende zinkgaten en voel de uitgestrektheid van dit adembenemende landschap voordat je de klim op de gletsjer mag gaan maken. Besteed veel tijd aan het uitproberen van verschillende manieren van ijsklimmen op een leuke en leerzame manier terwijl je geniet van het prachtige landschap om je heen.

Kosten van de privé ijsklimtour
De bijzondere privé ijsklimtour op de Sólheimajökull gletsjer kost 371 euro per persoon. De tocht kun je online reserveren via de website van GetYourGuide.

De privé ijsklimtour wordt, mits het weer op de gletsjer het toelaat, dagelijks georganiseerd om 9 uur in de ochtend, 12 uur en drie uur. De tocht is alleen mogelijk als er vier of meer deelnemers deelnemen aan de privé tour en is niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar, mensen die slecht ter been zijn en zwangere vrouwen. De tour duurt in totaal vijf uur.

Klik hier om je privé ijsklim excursie op de Sólheimajökull te reserveren

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren