Maak je reis naar IJsland onvergetelijk met een bezoek aan de gigantische Langjökull-gletsjer. Met een oppervlakte van 1021 vierkante kilometer en 1360 meter hoogte is de Langjökull gletsjer de op één na grootste gletsjer op IJsland. Alleen de Vatnajökull gletsjer is groter dan de Langjökull. De Langjökull ligt in het Westen van het IJslandse binnenland, op ongeveer 150 kilometer van de hoofdstad Reykjavik.

Sta op de één-na grootste gletsjer van IJsland

Dankzij deze unieke gletsjertocht van 3,5 uur krijg je de kans om op de gigantische Langjökull gletsjer te lopen. Met een speciale 8×8 monstertruck ga je samen met een ervaren gids vanaf het verzamelpunt in Húsafell de op één na grootste gletsjer van IJsland bezoeken. Deze tour is bijna identiek aan de tour naar de Langjökull gletsjer met 8×8 monstertruck en bezoek Crystal Ice Cave ijsgrot, met als enige verschil de opstapplaats en de ijsgrot. In plaats van de natuurlijk gemaakte Crystal Ice Cave grot bezoek je de grootste ijsgrot die ooit door mensenhanden is gemaakt en de opstapplaats is bij Húsafell.

Deze gletsjertocht vertrekt vanuit Húsafell, vanwaar je een shuttle naar het Glacier Base Camp, Klaki, kunt nemen. Je ontmoet een professionele gids en bereidt je indien nodig in warme overall voor, voordat je aan boord gaat van een speciaal aangepaste gletsjervrachtwagen voor de rit naar de ingang van de grot.

Je start de glacier tour bij het verzamelpunt in het plaatsje Húsafell die op 1 uur en 50 minuten van Reykjavik ligt (132 kilometer). Hier stap je op de shuttle bus naar het Glacier Base Camp Klaki. Daar ontmoet je de professionele gids en krijg je de kans om een warm overall aan te trekken. Hier ga je vervolgens aan boord van de 8×8 monster truck die speciaal gebouwd is voor het gladde ijslandschap op de gletsjer. Met deze speciale monstertruck met 16 wielen rij je de gletsjer op naar de ingang van de ijsgrot.

Gletsjergrot in IJsland

De grootste kunstmatige ijsgrot van de wereld

Na een korte rit over de Langjökull-gletsjer is het tijd voor het hoogtepunt van de tour. De door mensen gemaakte Langjökull-gletsjertunnel van bijna een halve kilometer lang en een diepte van 30 meter. De tunnel is een waar wonder om te aanschouwen. Het ijs wordt van achteren verlicht door daglicht waardoor je de vele lagen kunt zien die zich gedurende de afgelopen honderden jaren hebben gevormd.

Tijdens je wandeling door de ijsgrot zul je verstelt staan van de schitterende taferelen van blauw licht en het doorschijnende ijs. Soms lijkt het alsof je omringd bent door blauw getinte kwartsjuwelen. Een ervaring die je niet snel zult vergeten! De gids loopt met je mee door de gangen van de gletsjer en verteld je alles over de geologie, de geschiedenis van gletsjers, hoe ze worden gevormd en hoe ze bewegen.

 

 

Prijzen van de Langjökull gletsjer en ijsgrot tour

De tour over de Langjökull gletsjer inclusief bezoek aan de schitterende gletsjergrot van een halve kilometer kost 143 euro per persoon (15 jaar en ouder). Kinderen tot en met 15 jaar betalen 72 euro per persoon voor deze tour. De tour is exclusief vervoer vanuit Reykjavik, het is mogelijk om tegen een meerprijs deze tour inclusief vervoer vanuit Reykjavik te boeken. Zie daarvoor het kopje hieronder.

Het is aan te raden om de tour ruim van te voren te reserveren omdat het aantal plaatsen per dag beperkt is en de vraag groot is. Je kunt de tour eenvoudig online reserveren via de website van GetYourGuide of via de website van Tiqets. Betalen kan veilig en snel met onder andere iDeal in euro’s zodat je geen last hebt van de wisselkoers van de IJslandse kroon en bijkomende kosten voor betalen in vreemde valuta.

Klik hier om deze gletsjertour online te reserveren

Gletsjergrot in IJsland

Langjökull gletsjer en ijsgrot tour inclusief vervoer vanuit Reykjavik

Wil je de Langjökull gletsjer en de ijsgrot tour gaan bezoeken maar beschik je niet over een huurauto om naar het verzamelpunt in Húsafell op 1 uur en 50 minuten van Reykjavik (132 kilometer) te rijden? Dan kun je er ook voor kiezen om de tour inclusief transfer vanuit Reykjavik te boeken. De tour vanuit Reykjavik duurt in plaats van 3,5 uur, 11 uur en naast de ijsgrot en de Langjökull breng je ook een bezoek aan de Borgarfjörður waar je de overweldigende, honderden meters lange reeks aan watervallen van Hraunfossar kunt bewonderen die uit een wand van lava stromen. Een unieke plek om te bekijken!

De tour is inclusief audiogids aan boord, met een keuze uit 10 talen en gratis wifi zodat je onderweg niet hoeft te vervelen. Dat hoeft sowieso niet met het waanzinnige uitzicht over de IJslandse landschappen. De tour start bij het verzamelpunt in Reykjavik, bij de Reykjavik Terminal aan Skogarhlid 10 in Reykjavik. De vertrektijd is 07:30 uur maar je dient om 07:15 uur al aanwezig te zijn bij de Reykjavik-terminal.

Kosten van de gletsjertour
De Langjökull gletsjer en ijsgrot tour inclusief vervoer vanuit Reykjavik kost 217,90 euro per persoon (16 jaar en ouder). Kinderen tot en met 16 jaar betalen 215 euro per persoon. Je kunt de tour eenvoudig online reserveren via de website van GetYourGuide.

Klik hier om deze gletsjertour online te reserveren

Gletsjerwandeling maken in IJsland

Nuttige informatie over de gletsjer en ijsgrot tour

De tour met een lokale gids is exclusief vervoer vanuit Reykjavik. Hiervoor dien je zelf te zorgen. Vanaf het verzamelpunt wordt je eerst met een normale touringcar vervoerd en bij de opstapplaats stap je over in de monstertruck met 16 wielen om de gletsjer op te gaan. Je kunt gratis gebruik maken van warme overalls / sneeuwpakken, overschoenen, stijgijzers, helm en veiligheidsuitrusting.

Let op, deze tour over de Langjökull-gletsjer en de Crystal Ice grot is niet geschikt zwangere vrouwen, mensen met een slechte conditie en mensen die slecht ter been zijn. Kinderen van alle leeftijden, inclusief baby’s, kunnen deelnemen met de tour, mits ze goed gekleed zijn en maximaal 1 uur door hun ouders kunnen worden gedragen.

Vergeet niet om goede wandelschoenen aan te trekken en warme kleding aan te trekken / mee te nemen inclusief handschoenen. Het kan namelijk erg koud worden op de gletsjer. IJsgrottochten zijn weersafhankelijk, daarom kunnen tours soms op het laatste moment geannuleerd worden vanwege de weersomstandigheden op de gletsjer of andere veiligheidsproblemen.

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online

Hotel in IJsland boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer IJsland tips en bezienswaardigheden

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren