Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
[the-subtitle]
Reykjavik

Sun Voyager

Aan de rand van Reykjavik, vlakbij de opvallende concertzaal van Harpa ligt een bijzonder kunstwerk. De Sun Voyager, of Sólfarið in het IJslands, is een kunstwerk van roestvrij staal en brengt een ode aan de zon. Het kunstwerk dat in 1990 is onthuld is van de hand van Jón Gunnar en staat voor hoop, vooruitgang en vrijheid.

Het kunstwerk in de vorm van een boot lijkt sterk op een oud Vikingschip en veel toeristen denken dan ook dat dit het moet voorstellen. Niet vreemd als je nagaat dat IJsland een rijke geschiedenis heeft met Vikingen. Maar dit is niet de bedoeling geweest van de kunstenaar. Het doel van de kunstenaar was het bouwen van een droomboot als ode aan de zon.

Als je in Reykjavik bent moet je zeker een bezoekje brengen aan het kunstwerk. Door de ligging in het centrum van Reykjavik ben je vanaf de hoofdstad van Reykjavik binnen een aantal minuten bij het kunstwerk aan het water. Het kunstwerk ligt aan de promenade langs het water vanwaar je ook een mooi panoramisch uitzicht hebt over het water en het Mount Esja gebergte.

De Sun Voyager in IJsland

De Sun Voyager fotograferen

Door de ligging aan het water met op de achtergrond de indrukwekkende berg Esja is de Sun Voyager een populaire spot voor het nemen van selfies en foto’s. Vooral vlak voordat de zon ondergaat kun je er schitterende foto’s maken. Hou er rekening mee dat de zon in de zomermaanden niet ondergaat in IJsland, echter is het dan ook zeker de moeite waard om de Sun Voyager de bezoeken vanwege het unieke licht van de midzomerzon. In de avonduren als het wel donker wordt in IJsland is dit ook een goede spot om in Reykjavik zelf het noorderlicht te spotten vanwege het vrije uitzicht over het water.

Locatie van de Sun Voyager

De Sun Voyager ligt midden in het centrum van Reykjavik aan de weg Sæbraut, op ongeveer 10 minuten lopen van de Hallgrímskirkja kerk en slechts 6 minuten lopen van de Harpa operazaal. Hierdoor kun je gemakkelijk vanuit het centrum van de stad een wandeling maken naar het kunstwerk. Als je met de auto naar de Sun Voyager wilt rijden dan kun je direct voor het kunstwerk parkeren op de parkeerplaats.

Copyright header image: Wojtek Chmielewski / Shutterstock.com

Tags

Maak een rondreis door IJsland

Zie de ruige natuur, uitgestrekte landschappen en de unieke natuurverschijnselen tijdens een rondreis door IJsland. Wil jij alle hoogtepunten van IJsland gaan ontdekken tijdens een rondreis over het eiland? Hieronder hebben wij de beste aanbieders voor een IJsland rondreis voor je op een rijtje gezet.

Boek je IJsland excursies en tickets online